HomeCârcoteli sportive › Weekend fotbalistic – Bundesliga si Premier League

Weekend fotbalistic – Bundesliga si Premier League

Pe măsură ce se apropie campionatul european de fotbal, la care în mod surprinzător s-a calificat și România, sezonul 2015-2016 se apropie de final, iar în majoritatea campionatelor puternice s-au cam conturat principalele candidate la titlu și locurile de cupe europene. Ținând cont de forma ciudată de desfășurare a campionatului românesc, nu cred că are vreo relevanță să întru prea mult în detalii, toată lumea trage să câștige Steaua….de ce? Oamenii care se pricep cât de cât la fotbal nu au nici cea mai mică idee.

Bundesliga – după ce etapa precedente Bayern-ul a sughițat pe propriul teren, Borussia s-a trezit cu doar 5 puncte restanța față de primul loc și a așteptat meciul direct din această etapă cu sufletul la gură. Rezultatul final a fost un egal fără goluri, care nu o avantajează decât pe Bayern, dar Bundesliga încă este un campionat imprevizibil. Stuttgart-ul lui Alexandru Maxim a reușit o victorie categorică cu 5 -1 în față celor de la Hoffenheim, iar în prezent nu se pune problema apropierii de zonă fierbinte a clasamentului.

Premier League – deja liderul autoritar, Leicester nu mai surprinde prin jocul frumos pe care îl prestează etapă de etapă. După victoria din deplasare de pe terenul celor de la Watford, mulțumită golului lui Mahrez, și egalul dintre următoarele două urmăritoare, titlul începe să pară o certitudine, în ciuda tuturor așteptărilor de acum aproximativ 4-5 etape. Tottenham și Arsenal au făcut un meci frumos încheiat la egalitate, deși eliminarea lui Coquelin din minutul 55 a cam înfranat echipa vizitatoare. Alexis Sanchez a înscris în minutul 76 și a adus un punct nesperat tunarilor, dar și încă 2 puncte avans în vârful clasamentului pentru Leicester. Manchester United a pierd meciul din deplasare de pe terenul celor de la West Bromwich Albion. Eliminarea lui Mata din minutul 27, a făcut că jocul diavolilor să își piardă din consistență iar după golul încasat în minutul 67 au arătat de ce nu sunt o echipă cu pretenții de titlu.

Cei de la Liverpool se pot considera performerii acestei etape după ce au fost conduși cu 1-0 iar 14 minute mai târziu Milner a fost eliminat după un fault destul de hotărât care i-a adus al doilea cartonaș galben și implicit pe cel roșu. În mod surprinzător, cormoranii au jucat mai bine în 10 și în urmă presiunii, portarul celor de la Crystal Palace a greșit o pasă în urmă căreia Firminho a marcat destul de lejer. Victoria a venit în ultimul minut al prelungirilor după un penalty controversat acordat după o intrare a lui Delaney asupra lui Benteke. Cu 3 victorii consecutive, cei de la Liverpool sunt la 3 puncte în spatele celor de la Manchester United, dar cu un meci restanță.

Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>