HomeCârcoteli sportive › Scurtă recapitulare după 4 zile intense de JO 2012

Scurtă recapitulare după 4 zile intense de JO 2012

Au trecut şi primele 4 zile intense din prestigiosul eveniment Jocurile Olimpice de la Londra, acolo unde ROMÂNIA a câştigat prin judoka Alina Dumitru prima medalie – ARGINT la categoria 48 de kg. Aceasta a trecut în runda a 2-a de luptătoarea din Cuba, Dayaris Mestre Alvarez, apoi în sferturi de mongola Urantsetseg Munkhbat, ca în semifinală să o întâlnească pe favorita principală la medalia de aur, japoneza Tomoko Fukumi, pe care a învins-o. Oboseala acumulată şi accidentările nu au lipsit, iar Alina nu a mai făcut faţă în finală, pierzând şansa la medalia de aur în faţa braziliencei Sarah Menezes. Tot la JUDO, Andreea Chiţu s-a oprit în sferturile de finală la categoria 52 kg, învinsă de belgianca Heylen Ilse, după ce a trecut în runda a 2-a de luptătoarea din Algeria Haddad Soraya. La masculin a evoluat până acum doar Dan Fâşie (categoria 66 kg), care nu a reuşit să treacă de runda a doua, fiind învins de francezul Larose David.

JUDO mai este reprezentată de Corina Căprioriu (cat. 57 kg), care o va întâlni astăzi în runda a 2-a pe chinezoaica Hui Wangva. Daniel Brata (cat. 100 kg) şi Vlăduţ Simionescu (cat. +100 kg) care vor intra pe tatami pe 2, respectiv 3 august.

Din păcate, singurul participant de la CICLISM, Andrei Nechita, nu a reuşit să încheie cursa pe şosea, terminând pe locul 115.

ÎNOT. Dragoş Agache nu a reuşit să treacă de calificări la 100 m bras, încheind pe locul 38 cu un timp de 1:02.93. La feminin, Camelia Potec a terminat pe locul 6 (4:11.43) la 400 m liber, dar s-a calificat astăzi în semifinale la 200 m liber, de pe locul 2 (2:01.15).

Echipa de polo a României a câştigat primul meci la Londra, 13-4 cu ţara gazdă, Marea Britanie. Golurile reprezentativei noastre au fost înscrise după cum urmează: Diaconu Nicolae – 4, Matei Alexandru – 2, Negrean Tiberiu – 2, Georgescu Ramiro – 1, Goantă Dimitri – 1, Radu Cosmin – 2 şi Iosep Andrei – 1. Următorul meci va fi cu Statele Unite, pe 31 iulie.

SCRIMA a fost reprezentată cu brio la Londra până acum. Rareş Dumitrescu a avut cel mai lung parcurs, ajungând până în finala mică, pe care a pierdut-o în faţa rusului Nikolay Kovalev (10-15). În semifinală nu a rezistat în faţa italianului Diego Occhiuzzi, pierzând cu scorul de 11-15. Dumitrescu l-a învins în sferturi pe americanul Daryl Homer (15-13) şi în runda 2 şi 3 pe ucraineanul Dmytro Boyko (15-12), respectiv bielorusul Aliaksandr Buikevich (15-6).

Tiberiu Dolniceanu a pierdut primul meci în faţa celui care avea să fie învins de Dumitrescu în sferturi, Daryl Homer, scor 11-15.

 

Florin Zalomir a câştigat primul meci din runda a 2-a, scor 15-7 cu iranianul Mojtaba Abedini, dar a pierdut cu koreanul Gu Bon-Gil (12-15) în runda 3.

TENIS de câmp: Sorana Cârstea a fost eliminată în primul meci la individual, după ce a pierdut în faţa italiancei Pennetta (2-6, 6-4, 2-6), dar mai rămâne la dublu, acolo unde va face echipă cu Simona Halep şi le vor întâlni pe Serena şi Venus Williams. Adrian Ungur a pierdut la invidual în faţa jucătorului din Luxemburg, Muller (3-6, 3-6) şi rămâne şi el în competiţia de la dublu, unde va face echipă cu Tecău. Cei doi îi vor întâlni în primul meci pe canadienii Nestor şi Pospisil.

Irina Begu o va întâlni la individual pe Victoria Azarenka în primul meci, iar Halep pe Yaroslava Shvedova (Kazahstan).

Tenis de masă: Elizabeta Samara a câştigat primele două runde, 4-1 cu jucătoarea din Egipt, Meshref, respectiv 4-2 cu chinezoainca Yana Tie. Aceasta o va întâlni în runda a 3-a pe olandeza Jiao Li.

Daniela Dodean s-a oprit în runda a doua. Pe prima a câştigat-o, 4-3 cu ucraineanca Bilenko. Îl al doilea meci nu i-a putut face faţă chinezoaicei Ding, pierzând cu 4-0.

La tir sportiv, Lucia Mihalache a încheiat calificările la proba de skeet pe locul 12, cu 65 de puncte, şi nu a avansat în finală.

Alin Moldoveanu rămâne singurul reprezentant al României la această disciplină, la proba “puşcă cu aer comprimat 10 m”. Acesta s-a calificat în finala de astăzi de la ora 14:15, obţinând 599 de puncte din 600 posibile.

Social Share Counters

1 Comments.[ Leave a comment ]

  1. Gimnastica feminina pare sa fie singura disciplina olimpica unde se pot castiga medalii. Sa nu uitam de canotaj si caiac-canoe. Hia Romania !!

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>