HomeCârcoteli sportive › România pe podium: 8 medalii în 9 zile!

România pe podium: 8 medalii în 9 zile!

Gimnasta de o frumuseţe covârşitoare, Sandra Raluca Izbaşa (22 ani), s-a impus în finala probei de sărituri şi a câştigat medalia de aur. Intrată ultima în concurs (locul 8), Sandra a avut o  o evoluţie perfectă faţă de restul concurentelor, multe dintre ele având  probleme la aterizare. Punctajul total care a adus delegaţiei României al doilea aur olimpic a fost de 15.191. Este a doua sa medalie olimpică, după aurul la proba de sol de la Beijing 2008.

9 zile de Jocurile Olimpice – 8 medalii per total (2 aur – 4 argint – 2 bronz).

O imagine de neuitat.

A fost un moment magic s-o vedem pe reprezentanta noastră cum urcă pe prima treaptă a podiumului la proba de sărituri, în faţa celor două forţe mondiale, SUA (argint) şi Rusia (bronz), iar intonarea imnului României mi-a produs un fior rece pe şira spinării pentru prima dată după mult timp. Chiar demult nu am mai resimţit acel sentiment de mândrie naţională. Lacrimile de bucurie ale Sandrei la aflarea notei finale parcă m-au emoţionat şi mai tare, iar asemenea sentiment să tot trăieşti. Mă simt onorat să fiu contemporan cu această mare gimnastă a României!

Sandra mai are de jucat finala la proba de sol, acolo unde este favorită, iar dacă stăm să ne gândim că solul este proba preferată a frumoasei blonde atunci putem spera la o nouă medalie din partea ei. Tot la gimnastică, pe lângă Izbaşa, le mai avem în finala de la bârnă pe Cătălina Ponor şi Diana Bulimar. Ponor se află în finală şi la proba de sol, cu mari şanse de a câştiga o medalie.

Roxana Cocoş a câştigat pe 1 august medalia de argint la HALTERE, categoria 69 kg, după ce a ridicat un total de 266 kg. 113 kg la stilul smuls – locul 4 – şi 143 kg la stilul aruncat – locul 2.

Echipa de sabie pe echipe nu a reuşit decât o medalie de argint la SCRIMĂ: Rareş Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu, Florin Zalomir şi Alexandru Siriţeanu au adus delegaţiei Românie a 4 medalie de argint la JO 2012. Băieţii erau calificaţi direct în sferturi, unde au învins China cu 45-30, în semifinale Rusia cu un istovitor scor de  45-43, iar în finală au cedat în faţa Coreei de Sud, scor 26-45.

Echipa feminină de spadă a încheiat Jocurile Olimpice pe locul 6. Spadasinele noastre Ana Maria Brânză, Loredana Dinu, Anca Măroiu şi Simona Gherman au pierdut împotriva Coreei de Sud în sferturi (38-45), dar au învins Italia în meciul pentru locurile 5-8, scor 45-38) şi au cedat în meciul pentru locurile 5-6 în faţa Germaniei (scor 36-45). Astfel, au încheiat competiţia pe locul 6.

VĂ MULŢUMIM, dragi sportivi! Nimeni nu face cinste României mai mult decât o faceţi voi!

Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>