HomeCârcoteli sportive › Robertson – noul campion al Masters-ului

Robertson – noul campion al Masters-ului

Neil Robertson s-a impus în faţa englezului Shaun Murphy cu 10-6 pentru a câştiga o finală absolut superbă de Masters.Este a şaptea oară când australianul ajunge într-o finală televizată şi o câştigă, un palmares cu care nu foarte mulţi jucători se pot lăuda.

Ultima zi de snooker găzduită de Alexandra Palace din Londra (sau Ally Pally, cum îi spun englezii) a fost dedicată în totalitate celor doi finalişti, Robertson şi Murphy ce şi-au încrucişat tacurile de-a lungul a două sesiuni.

S-a început strategic şi precaut, ambii jucători parcă nedorind să fie distantaţi de mai mult de un frame. Într-un final însă, cel care a spart gheata avea să fie chiar viitorul campion, Neil Robertson.

Australianul şi-a adjudecat frame-ul cu numărul 7 cu un break în valoare de 72 de puncte ce îl punea la cârma meciului, cu 4-3. Următorul frame devenea astfel ultimul din sesiunea de după-amiază, aşa că Murphy avea nevoie să şi-i însuşească.

Din păcate pentru el, dar din fericire pentru Neil, frame-ul a fost adăugat tot în colecţia campionului mondial din 2010, prima sesiune de joc văzând astfel scorul de 5-3. Murphy avea de recuperat pe seară.

În jur de ora 22:00, baieţii se reîntorceau în arenă, Murphy reuşind să reducă din dezavantaj cu un break de 49 de puncte. Oare să se restabilească egalitatea pe tabela de marcaj? Nici vorba de aşa ceva.

Robertson a prins viteză până la 9-4 folosind break-uri de 101, 76 şi încă un 76, lăsându-l pe adversarul său fără prea multe de obiectat.

Totuşi asta nu însemnă că Murphy s-a şi resemnat, chiar înainte ca Neil să încheie meciul, englezul Shaun pedepsindu-l să stea departe de masă pentru aproximativ 20 de. Murphy câştiga frame-urile 13 şi 14 cu break-uri de 52 şi 86.

Următorul frame a fost împuşcat de Robertson cu un break de 70 de puncte, break ce îngheţa scorul la 10-6 şi îi garanta australianului coroana de Masters, prima din cariera sa.

Acompaniat în arenă de prietena şi băieţelul său, ce în luna mai face 2 anişori, Neil şi-a ridicat frumosul trofeu deasupra capului, făcând poze pentru presă, dar şi pentru fani.

Aşadar, Robbo pleacă acasă cu un cec frumos de 150.000 lire sterline după un maraton de snooker în care a trecut de Mark Allen, Mark Williams, Judd Trump şi fireşte de Shaun Murphy.

Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>