HomeCârcoteli sportive › Optimi de UCL – Milan a zburdat în faţa “Tunarilor”

Optimi de UCL – Milan a zburdat în faţa “Tunarilor”

Primele două seri de Champions League din 2012 au început cum nu se poate mai bine, cu victorii, semn că pauza competiţională a fost de bun augur, dându-le antrenorilor timp şi răbdare să pregătească foarte serios meciurile ce vor veni. Primele două meciuri au fost pe 14 februarie, zi în care dragostea pluteşte în aer şi iubirea e la tot pasul. Dragostea pentru fotbal a plutit în aer. Ce Valentine’s day, mai contează altceva când a început balul de Champions League? :)

Primul meci din cadrul optimilor le-a adus faţă în faţă pe Olympique Lyon şi APOEL Nicossia, terminat cu scorul de 1-0 pentru gazde. Ciprioţii, încurajaţi de mulţi suporteri pătimaşi care au bătut drumul până la Lyon, nu au avut sorţi de izbândă în faţa jocului defensiv al gazdelor. Golul isbăvitor şi singurul al partidei a venit de la un pusti de 20 ani, francez de origine, Alexandre Lacazette, în minutul 58 al partidei.

Al doilea meci a însemnat şi o victorie fără emoţii pentru deţinătoarea trofeului, Barcelona, care a învins cu 3-1 la Leverkusen, cu o dublă marca Alexis Sanchez. Al treilea gol a fost reuşit de Messi. Singurul gol al nemţilor a venit din gheata cehului Michal Kadlec în minutul 52.

Ruşii de la Zenit au oferit un fotbal plăcut ochiului în faţa Benficăi şi o victorie cu 3-2, care anunţă un retur de foc la Lisabona. Gazdele au oferit faza meciului şi tind să cred că şi a acestor optimi de finală. În minutul 70, la scorul de 1-1, purtătorul tricoului cu numărul 25, Sergey Semak a reuşit un gol care l-ar face invidios până şi pe Messi. A trimis mingea în plasă cu călcâiul din doi metri, la capătul unei faze în care mingea a circulat perfect în careul portughezilor. Marcatorii partidei au fost, Pereira în minutul 20 pentru 0-1, Shirokov, 7 minute mai târziu pentru 1-1, Semak pentru 2-1, Cardozo pentru 2-2 în minutul 87, iar Shirokov a reuşit dubla la faza imediat următoare.

Ultimul meci al optimilor de finală s-a consumat pe San Siro, acolo unde Milan a măturat pe jos cu Arsenal, provocându-i o înfrâgere drastică greu de montat în returul de pe Emirates, scor 4-0. Trupa lui Wenger a fost parcă anesteziată de jocul perfect al italienilor, toate fazele importante desfăşurându-se la poarta lui Szczęsny. Mai întâi Boateng a trimis un şut bombă sub bară pe centrul porţii în minutul 15, apoi Ibrahimovic l-a servit perfect de două ori pe Robinho care nu a ratat niciodată (’38 şi ’49), ca acelaşi Ibrahimovic să închidă tabela la 4-0 în minutul 79 cu un gol reuşit din penalty. Nu ştiu dacă am văzut-o pe Arsenal într-un joc mai slab ca cel de pe San Siro, absolut nicio ocazie clară de gol, toate fazele importante desfăşurându-se în jumătatea englezilor.

Următoarele meciuri din cadrul optimilor de finală au loc pe 21-22 februarie

TSKA Moscova – Real Madrid
Napoli – Chelsea
Olympique Marseille – Inter Milano
FC Basel – Bayern Munchen

foto
Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>