HomeCârcoteli sportive › Mourinho parcă nu se află la locul potrivit

Mourinho parcă nu se află la locul potrivit

Arogant cum îl ştie toată lumea şi un profesionist desăvârşit pe terenul de fotbal, Mourinho nu reuşeşte să se impună în faţa lui Guardiola, cu toate că ocupă primul loc în Spania la o diferenţă de cinci puncte de echipa pe care “toţi o lăudaţi ca fiind cea mai bună din lume”, după cum singur a caracterizat maşinăria de fotbal de pe Nou Camp, dar asta nu înseamnă că nu e un antrenor bun. Nu e bun, e foarte bun, e cel mai bun, dar seria de insuccese pe linie în faţa Barcei pare să-i fie fatală, acesta anunţându-şi plecarea la vară, locul urmând să-i fie ocupat de un antrenor care din 2010 este liber de contract, Rafa Benitez. Nu ştiu, poate că îşi va schimba planurile dacă va reuşi să câştige titlul, dar portughezul nu pare genul de om care să dea înapoi din ceva.

S-a gândit cineva că evoluţia împotriva unei singure echipe îi va fi decisivă unui antrenor, fie el şi Mourinho? Se pare că la Real Madrid sunt standarde ridicate, iar dacă nu reuşeşti să te impui în faţa Barcelonei, restul meciurilor nu mai contează.

Personal, mie îmi place filozofia de joc a lui Mou, care pentru mine va rămâne cel mai bun antrenor, indiferent unde va antrena în viitor. Însă, succesul unui antrenor se datorează în mare parte şi echipei cu care lucrează, fiindcă nu e de ajuns doar tactica şi experienţa, trebuie să te mai ajute şi jucătorii, iar pe Jose îl ajută şi nu prea, părerea mea.

În a doua manşă din Cupa Regelui, Real a avut o evoluţie mult peste aşteptări în faţa Barcelonei, lipsindu-i doar un gol ca să declanşeze euforia la Madrid şi calificarea în faza următoare, meciul s-a terminat 2-2, după o partidă de fotbal adevărat, plăcută ochiului, antrenantă şi care ne-a ţinut în priză pe toată durata celor 90 de minute. Meciuri ca acestea ţi-e mai mare dragul să le vezi.

Pentru prima dată în ultimii ani de când urmărim El Clasico, am văzut un Real cu un joc ultra-ofensiv capabil să revină de la 2-0, ba mai mult chiar să aibă câteva situaţii de a prelua conducerea pe tabelă şi a câştiga meciul. Încă din primele minute ale primei reprize, Real a avut şansa de a prelua conducerea prin Higuain, după o gafă ca-n curtea şcolii a lui Pique, dar Barca s-a trezit şi astfel, aşa cum ne-a obişnuit, a intrat la cabine în avantaj. Pauza pare să-i fi trezit şi madrileni care au ieşit mai montaţi de la vestiare şi au restabilit egalitatea, fiind la un pas de a întoarce rezultatul în favoarea lor.

 Foto: zimbio.com
Social Share Counters

2 Comments.[ Leave a comment ]

  1. Sunt de acord cu tine ca este un super antrenor. Poate cel mai bun.
    Spre deosebire de tine, mie nu-mi place filozofia de joc a lui Mourinho.
    Nu cred ca infrangerile in fata Barcelonei sunt cea mai mare problema. Eu cred ca atitudinea, magariile pe care le-a facut (in special la meciurile cu Barca) si faptul ca si-a umilit jucatorii obligandu-i sa nu joace. Atitudinea este incompatibila cu un club precum Real Madrid.
    Cred ca meciul la care faci referire a fost atat de bun (si pentru Real), tocmai pentru ca Mourinho i-a lasat sa lupte de la egal la egal si nu i-a blocat in anti-joc.

  2. Interesant şi zici bine la faza asta cu atitudinea.

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>