HomeFotbal european › Inter Milano – AC Milan 0-1: Duelul bătrânilor

Inter Milano – AC Milan 0-1: Duelul bătrânilor

Derby-ul milanez poate fi supranumit lejer duelul bătrânilor. Ambele echipe au avut în componenţa lotului jucători care au în palmares sute de meciuri la activ, jucători cu nume peste care au trecut anii, dar într-un asemenea derby experienţa face diferenţa.

Dacă la Inter toate mingile îl caută pe Samuel Eto’o, la AC Milan cel pe care-l caută majoritatea baloanelor este Zlatan Ibrahimovic. Meciul a fost unul foarte echilibrat din punct de vedere valoric, ambele echipe aliniind cei mai buni jucători de care dispune, nepunandu-i la socoteală pe cei indisponibili.

Ibrahimovic pare că se simte mai bine în tricoul Milanului şi nu a avut milă de fosta sa echipă pe care a executat-o dintr-un penalty obţinut tot de el la 5 minute de la debutul partidei. Golul a venit rapid pe fondul unei erori defensive, dând peste cap toată tactica gândită de Benitez. Cu Chivu titular, Inter a avut mult de suferit la capitolul organizare, lipsa de soluţii fiind principala problemă în jocul lor. Suedezul Ibrahimovic a mai avut în două rânduri în prima repriză şansa de a face 0-2, dar apărarea a îndepărtat imediat pericolul. Cea mai mare ocazie a “gazdelor” în prima repriză a venit în minutul 40 la o lovitură liberă executată de Sneijder în plasa laterală, dând mari emoţii suporterilor milanezi.

Atât în prima repriză cât şi în cea de-a doua, şuturile de la distanţă au reprezentat tactica principală a trupei lui Benitez, apărarea experimentată a Milanului a închis perfect toate unghiurile spre poartă, nedându-i nicio şansă în atac lui Eto’o, Pandev sau Milito. Din minutul 60 Milan s-a văzut nevoită să joace în 10 oameni după eliminarea fundaşului Abate care nu s-a putut abţine şi a avut ceva de împărţit cu proaspăt-intratul Pandev, amândoi încasând câte un cartonaş galben, Abate fiind la al doilea după cel primit în prima repriză.

Cuplul Flamini – Seedorf – Robinho cu care a început Massimiliano Allegri acest meci a fost de bun augur. 3 puncte obţinute şi o victorie mare pentru cariera sa de antrenor, aflat la primul derby Inter – Milan.

Statistica meciului vorbeşte de la sine, un singur şut pe spaţiul porţii pentru Milan şi două pentru Inter. Un meci foarte tacticizat din care Milanul a ieşit învingătoare fiindcă a stat mai bine în teren, Inter însă a pierdut un meci, dar nu războiul.

Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>