HomeAnalize › India: forţă economică importantă, dezvoltare inexistentă în sport!

India: forţă economică importantă, dezvoltare inexistentă în sport!

India ar avea resursele economice necesare să devină un important punct pe harta fotbalului mondial în viitor, fiind la ora actuală una dintre cele mai importante naţiuni din sudul Asiei din punct de vedere economic şi poate chiar la nivel global, undeva sub China. Problema este că dezvoltarea sportului în această ţară nu reprezintă o prioritate pentru guvern din cauza inflaţiei şi corupţiei împotriva căreia încearcă să lupte. Fotbalul în India este ţinut în viaţă mai mult de investiţiile companiilor private, iar restul sporturilor sunt ca şi inexistente, de investiţii în ele nici nu se pune problema.

În ciuda faptului că starea economiei este foarte bună, nu mulţi bani ajung în fotbal şi în sport în general, iar acest lucru se întâmplă pentru că, AIFF (All Indian Football Federation), forul oficial care se ocupă de interesele sportului rege, nu are un plan coerent pe termen lung pentru a distribui importantele resurse financiare în fotbal şi nici oameni capabili şi competenţi care să gestioneze acest buget pentru a atrage investitori, pentru a face investiţii în centre de copii şi juniori, baze sportive, un stadion important omologat la standardele internaţionale, etc.

Guvernul deţine printre multe alte arene, două stadioane aflate în New Delhi: Municipalul Ambedkar Stadium, o arenă cochetă de cca. 20.000 de locuri, care a fost deschisă în 2007 şi pe care evoluează naţionala de tineret a Indiei şi arena ceva mai impunătoare prin aspect şi număr de locuri (60.000) pe care evolează naţionala mare a Indiei, Kochi’s Nehru Stadium, construită în 1982 şi renovată în 2010. Nicio arenă din India nu este omologată la standardele FIFA datorită lipsei dotărilor specifice unei arene de calibru internaţional.

Ţări ca Statele Unite, China sau chiar India au un potenţial imens de a ajunge în elita sportului, zice jurnalistul englez Simon Kuper, co-autor al cărţii “Soccernomics”.

foto: www.sportskeeda.com

Social Share Counters

1 Comments.[ Leave a comment ]

  1. I wonder if things have chanced since 2012? I have heard something very weird going on in Asia by the end of 2013.

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>