HomeCârcoteli sportive › Etapa a XXIII-a – etapa celor mici

Etapa a XXIII-a – etapa celor mici

Cu puţină întârziere, a venit şi cronica etapei cu numărul 23 – o etapă care nu a fost una din cele de bune pentru formaţiile bucureştene. Etapa celor mici.

CS Mioveni 0 – 2 Pandurii Târgu Jiu (Batin ’16, Viera ’52)

Grigoraş continuă să fie cel mai tare din oraş la Târgu Jiu, acolo unde echipa locală a învins în deplasare “lanterna roşie” , CS Mioveni, cu scorul de 2-0, iar Pandurii arată ca o candidată la un loc de cupă europeană. Cel puţin asta mi-a lăsat impresia evoluţia lor din ultimele meciuri.

Concordia Chiajna 0 – 0 U CLUJ

Universitatea Cluj nu a mai repetat meciul foarte bun făcut pe teren propriu împotriva Astrei Ploieşti, scor 3-1, iar evoluţia lor de la Chiajna a fost una lamentabilă pentru o echipă care are ca obiectiv un loc de cupă europeană. Singura ocazie notabilă a oaspeţilor a fost o bară a lui Cristescu din centrarea lui Grozav în prima repriză, în rest atacuri slabe şi fără vlagă. Partida s-a jucat mai mult în jumătatea clujenilor, Concordia lui Reghecampf dictând posesia jocului în favoarea sa, lipsindu-i doar un dram de noroc pentru a lua toate cele trei puncte din acest meci. Reghe face treabă bună la Chiajna, a împiedicat multe echipe din prima jumătate a clasamentului.

Voinţa Sibiu 1 – 0 Sportul Studenţesc (Popa ‘2)

Gaşca nebună a fost răpusă de sibienii lui Pelici, într-un meci în care s-au întâlnit echipele care practică cel mai frumos fotbal din acest sezon competiţional.

Astra Ploieşti 0 – 2 FCM Târgu Mureş (Bumba ’44, Cordoş ’50)

Lăcătuş încearcă să o scape pe Târgu Mureş complet de emoţiile retrogradării, iar după evoluţia din ultimele partide tinde să reuşească. Victoria împotriva Stelei nu a fost una întâmplătoare, lucru care s-a văzut în partida de la Ploieşti. Înfrângerea Astrei i-a fost fatală portughezului Conceicao, care după acest meci s-a despărţit de tot, pe cale amiabilă, de ploieşteni.

FC Braşov 1 – 0 RAPID Bucureşti (Nuno Viveiros ’37)

Rapidul lui Răzvan Lucescu merge din rău în mai rău şi a ajuns la a treia înfrângere consecutivă, dar, cu toate astea, Copos încă are încredere în Răzvan şi nu dă semne că ar vrea să se despartă de el. Nuno Viveiros a marcat singurul gol al partidei, iar Şumudică continuă să facă minuni la Braşov. Din punctul meu de vedere, parcă Stegarii arată mai multă maturitate în joc de când a ajuns Şumi la echipă.

DINAMO 0 – 1 FC Vaslui (Yerro Bello ’57)

Nici dinamoviştii nu s-au simţit deloc bine în această etapă. O nouă înfrângere care o distanţează de primul loc ocupat în pauza competiţională. Parese că elevii lui Ciubotariu au uitat ce înseamnă o victorie, căci n-au mai cunoscut gustul ei de 4 etape. Yerro Bello a marcat singurul gol al partidei, iar posesia meciului a fost de partea oaspeţilor, Dinamo a contat mult prea puţin în atac pentru pretenţiile de Champions League pe care le au, toate astea ar trebui să-i dea coşmaruri şi să-l îngrijoreze serios pe Ciobi dacă vrea să-şi păstreze postul.

Ceahlăul Piatra Neamţ 2 – 1 Petrolul Ploieşti (Constantienscu ’48, Golubovici ’62 // Opriţa ’62)

Plăieştii din Piatra Neamţ vor să-i ia toţi banii de prime lui Pinalti. După victoria împotriva Rapidului, şi Petrolul a cedat  în faţa redutei de sub Pietricica antrenate de Enache, care a ajuns la a doua victorie consecutivă în acest retur. Opriţa a deschis scorul în min. 21, dar ploieştenii nu au putut din nou să ţină de rezultat. E al patrulea meci din retur în care deschid scorul şi nu reuşesc să-şi păstreze avantajul până la final. Problemele serioase de mentalitate şi lipsa de luciditate o vor băga pe Petrolul din nou în Liga a doua.

CFR Cluj 2 – 0 Oţelul Galaţi (Gabi Mureşan ’74, ’82) 

Cunoscut şi ca derby-ul prieteniei, Oţelul a fost învinsă din nou de CFR Cluj şi există toate motivele să existe suspiciuni care aplanează în jurul acestui meci. Ca de exemplu, faultul absolut suspect al lui Didi la marginea careului propriu, iar zidul total haotic poziţionat la executarea loviturii libere din care Mureşan a deschis scorul. Plus golul doi al partidei care a venit pe fondul unei bâlbâieli ca-n curtea şcolii în apărarea campioanei – o fază în urma căreia acelaşi Mureşan a trimis mingea în poarta lui Brăneţ. Să nu mai punem la socoteală şi lipsa de activitate în atac a gălăţenilor.

Steaua 0 – 0 Gaz Metan Mediaş 

Steaua continuă să se distanţeze de podium decât să se apropie de el. Gaz Metan a fost o nucă mult prea tare de spart pentru Tănase & Co., care nu au avut sorţi de izbândă. După acest rezultat, Ilie Stan şi întreg staff-ul său şi-au prezentat demisia, locul său fiind ocupat de Mihai Stoichiţă. Circul şi haosul domneşte în continuare la cel mai titrat club din România. Teoretic.

Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>