HomeCârcoteli sportive › China Open (Ziua 4) – Aterizare lină în sferturi cu Carter AirLines

China Open (Ziua 4) – Aterizare lină în sferturi cu Carter AirLines

După ce a trecut cu 5-3 de galezul Matthew Stevens, „Căpitanul” Ali Carter a reuşit să îl trimită regeşte acasă pe ultimul (şi cel mai periculos) wildcard din competiţie, Lu Ning cu scorul de 5-1 pentru a ateriza în siguranţă în sferturile de finală.

Carter s-a folosit de break-uri frumoase în valoare de 66, 37, 40, 43 şi 34 pentru a-şi asigura un loc binemeritat în sferturi, unde îl va întâlni pe Ding Junhui, chinezul primind bilet de liberă trecere din optimi datorită retragerii subite a lui Mark Selby (probleme de sănătate datorate unor dureri destul de mari în zona gâtului).

Preferatul publicului Ronnie O’Sullivan pare-se că s-a trezit ceva mai bine dispus astăzi, astfel încât a trecut, aşa cum şi porecla o sugerează, ca o rachetă pe lângă Mark Williams cu scorul de 5-1, înscriind break-uri de 77, 47, 53, 45 şi 66.

Interesant este că Ronnie îl întâlneşte în runda următoare pe nimeni altul decât cel împotriva căruia a luptat în finala din acest an de German Masters, Stephen Maguire. Şi după cum îl ştim pe scoţian, ca să nu mai spunem de forma destul de bună în care se află, cu siguranţă va încerca să se răzbune.

Maguire şi-a disputat meciul din optimile de finală cu Ricky Walden, un meci ce a trecut de trei ore şi în care a fost initial condus cu scorul de 2-0.

A revenit însă în forţă chiar înainte de pauză prin folosirea unor break-uri de 79 şi 132 de puncte, de aici baieţii mergând cot la cot până în frame-ul decisiv pe care Maguire şi l-a adjudecat cu succes.

Interesant a fost şi meciul dintre John Higgins şi Peter Ebdon, un meci care la fel ca şi precedentul, l-a văzut pe Higgins preluând conducerea (în acest caz cu 3-1), dar nu şi izbutind să îl câştige.

Ebdon a fost al doilea jucător cu o acţiune de tac ceva mai lentă pe care Higgins l-a întâlnit în călătoria sa din China după Rory McLeod, dar se pare că nu a fost prea norocos de această dată pierzand şansa de a merge mai departe cu 4-5.

„Perechea de aur” Neil Robertson şi Stephen Hendry si-a încrucişat tacurile cu multă iscusinţă şi a reuşit să ne ţină lipiţi de ecranul televizoarelor, tactica de luptă fiind una ce nu a scos la iveală break-uri prea mari, însă cu siguranţă a subliniat valoarea celor doi.

În final Robertson a supravieţuit atacului scoţian cu 5-3, acum urmând să îl întâlnească pe Peter Ebdon.

Judd Trump nu a întâmpinat mari probleme în a trece detaşat cu scorul de 5-3 de Stuart Bingham, în timp de „Bulldog-ul” Stephen Lee „a mai muşcat” un adversar pe numele lui Grame  Dott, lăsându-i o „urmă” de 5-3.

Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>