HomeCârcoteli sportive › China Open (Ziua 3) – Higgins, Williams şi Carter fac spectacol la Beijing

China Open (Ziua 3) – Higgins, Williams şi Carter fac spectacol la Beijing

Coincidenţă sau nu, dar ziua cu numărul trei a turneului China Open a adus în prim-plan trei jucători de mare valoare, care însă au cam stat în umbră în ultimul timp.

Este vorba despre John Higgins, Mark Williams şi Ali Carter, toţi trei (deşi nu au jucat la capacitate maximă) impunându-şi stilul de joc în faţa rivalilor de postav.

Higgins a avut de disputat o întâlnire snookeristică cu cel care i-a cam dat de furcă în călătoria sa de anul trecut către câştigarea trofeului de campion mondial, şi anume Rory McLeod.

Acum însă scoţianul a avut grijă să nu se lase influenţat de stilul extrem de molcom de joc a lui McLeod şi a lovit în plină forţă cu break-uri în valoare de 62, 61, 90, 40 şi 58 pentru a-l învinge încă o dată pe jucătorul de culoare din circuitul mondial, de această dată cu scorul de 5-1.

Tot 5-1 a fost şi „tratamentul” aplicat de Mark Williams oponentului său, chinezul Jin Long şi chiar dacă galezul a declarat după meci că nu se simte în formă şi nici nu crede că mai poate reveni la forma ce i-a adus titlul de campion mondial acum câţiva ani buni, nu putem neglija faptul că după nişte rezultate extrem de slabe înregistrate în acest sezon, victoria de astăzi aduce puţină speranţă pentru fanii lui „The Welsh Potting Machine”.

„Căpitanul” snooker-ului, Ali Carter s-a remarcat şi el după câştigarea meciului sustinut în faţa lui Dominic Dale, cei doi jucători „făcând cu rândul” la adjudecarea frame-urilor, însă cu Ali în prim plan de fiecare dată.

O serie frumoasă de break-uri formată din 119, 77, 58 şi 51 reuşea să îi câştige şansa de a continua să joace în turneu, Dominic văzându-se învins cu un „ingrat” scor de 5-4.

Pe lista celor mai ciudate meciuri ale zilei, îl avem pe cel dintre Ronnie O’Sullivan şi Marcus Campbell, un meci început extrem de prost de „Rachetă”, dar încheiat în plină glorie … tot de către aceasta.

O’Sullivan a scăpat practic printre degete primele trei frame-uri ale meciului, afisând o atitudinte puţin cam nerăbdătoare şi pierzându-şi concentrarea de foarte multe ori, dar chiar înainte de pauză englezul se revanşa faţă de fani capturând un frame destul de tensionat.

La reîntoarcere însă, atitudinea-i era total schimbată, graţie acestui fapt Ronnie reuşind nu numai să revină în meci, dar să şi preia conducerea la 4-3.

Campbell nu s-a lăsat nici el, un break de 66 de puncte forţând meciul să se termine în frame decisiv, frame pe care însă tot O’Sullivan îl câştiga cu un 77.

Surpriza zilei a venit din partea wildcard-ului Lu Ning care aproape că a şters podeaua cu un Shaun Murphy stupefiat, chinezuţul aplicând break-uri în valoare de 49, 37, 114, 119 şi 68 de puncte pentru a-l învinge pe englez cu scorul de 5-2, scor ce avea să fie practicat şi de către Ricky Walden în disputa cu Mark Allen.

Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>