HomeCârcoteli sportive › Chelsea şi Bayern visează la finala Champions League

Chelsea şi Bayern visează la finala Champions League

Victoriile înregistrate de englezi, respectivi nemţi, în faţa celor două mari forţe ale lumii, Barcelona şi Real Madrid, au tras un semnal de alarmă că se poate. Coloşii Spaniei pot fi răpuşi printr-un joc bine organizat tactic şi prudenţă în apărare. Chelsea nu a trecut de prea multe ori de mijlocul terenului, dar când a făcut-o, a înscris. Tactica a fost mult prea evidentă: joc ultra-defensiv. Foarte bună organizare din apărare a blocat perfect fiecare acţiune a lui Messi & Co, închizându-le culoarele spre poarta lui Cech, cu mici excepţii în care jucătorii blaugrana au străpuns zidul defensiv. Roberto Di Matteo a reuşit într-un meci (primul al său, dacă nu mă înşel, împotriva Barcei din cariera de antrenor) ceea ce se chinuie Mourinho de nu-ştiu-câte meciuri: să răpună maşina de fotbal a lui Guardiola.

Un singur şut pe poartă, un singur gol, posesia net superioară pentru catalani, şi totuşi victoria a fost a englezilor. Deci se poate! Golul a venit la finalul primei reprize. O minge pierdută imprudent la mijlocul terenului de Messi, care s-a resimţit după o accidentare suferită două minute mai devreme, Lampard l-a servit foarte bine pe Ramires, iar acesta din urmă a trimis o pasă din cădere în centrul careului – mingea îi prinde pe picior greşit pe fundaşi şi ajunge (surprinzător!) la Drogba, care din doi metri o împinge în poartă. Un gol norocos, trebuie să recunoaştem asta. Dacă există o entitate divină, un Dumnezeu al fotbalului, undeva acolo sus, putem spune că aseară acesta a fost englez. Mărturie stau cele câteva zeci de ocazii ale oaspeţilor pe întreg parcursul jocului.

Rămân la părerea că Chelsea şi-a găsit în sfârşit veriga care-i mai lipsea – antrenorul. Ar fi o greşeală teribilă din partea miliardarului dacă l-ar schimba pe Di Matteo la vară.

În celaltă semifinală, Bayern Munchen a învins chiar în templul Allianz Arena pe Real Madrid, scor 2-1, şi visează şi ea frumos la finală. Deschiderea scorului a venit în debutul partidei, în minutul 17, din gheata francezului Ribery, fiind şi scorul cu care s-a intrat la vestiare. Ozil avea să aducă egalarea în minutul 53, iar până în minutul 90 nimeni nu mai reuşise să înscrie, când Gomez dă lovitura de graţie la capătul unei bâlbâieli în apărarea galacticilor. O imprudenţă în defensivă sfârşeşte cu un gol care ar putea să fie decisiv în economia calificării în ultimul act al competiţiei.

Calificarea se va juca în Spania, asta-i sigur, dar oare cum ar arăta o finală englezo-germană? Îndrăznim să sperăm.

credit foto: zimbio.com
Social Share Counters

1 Comments.[ Leave a comment ]

  1. spaniolii nu s-au omorat cu firea in aceste meciuri. au ei clasico, in retur ambele castiga lejer si transeaza calificarea

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>