HomeCârcoteli sportive › Bilanţul României la JO 2012: 5 medalii în 4 zile!

Bilanţul României la JO 2012: 5 medalii în 4 zile!

Cinste lor, cinste sportivilor! Sportul românesc se află din nou la înălţime, cu 5 medalii câştigate în primele 4 zile la cea de-a XXX-a ediţie a Jocurilor Olimpice. O medalie de aur, două de argint şi două de bronz. Am urcat pe podium la tir, judo, gimnastică pe echipe şi haltere.

30 IULIE: Tiristul Alin Moldoveanu a adus prima medalie de aur pentru delegaţia României, la proba puşcă cu aer comprimat 10 metri, după ce l-a învins pe campionul en-titre, italianul Niccolo Campriani (701.5 puncte, argint), şi pe indianul Narang Gagan (701.1, bronz). Jucătorul în vârstă de 29 ani, legitimat la CS Dinamo, este la a doua participare la Olimpiadă, după Beijing 2008, când i-a lipsit puţin să câştige medalia olimpică.

Tot luni, clujeanca legitimată la secţia de judo a CS Municipal Cluj, Corina Căprioriu, a câştigat medalia de argint la categoria 57 de kilograme. În finală a fost învinsă prin descalificare de multipla-campioană olimpică şi mondială, japoneza Kaori Matsumoto, după ce arbitrii au considerat că românca a călcat deliberat în afara suprafeţei de luptă. Ea a trecut în semifinală de americanca Marti Malloy, în sferturi de unguroaica Hedvig Karakas, în runda a 2-a de jucătoare originală din Djibouti, Sally Raguib, iar în prima rundă de chinezoaica Hui Wang.

Marţi, 31 iulie, a fost o zi importantă pentru olimpicii noştri. Fetele noastre de aur de la gimnastică au cucerit medalia de bronz la proba pe echipe, după USA (aur) şi Rusia (argint). Diana Bulimar, Diana Chelaru, Larisa Iordache, Sandra Izbaşa şi Cătălina Ponor. Punctajul total obtinut a fost de 176.414: sol – 44.700 puncte, sărituri – 45.000 puncte, paralele – 41.465 puncte, bârnă – 45.249 puncte. Echipa României a cucerit cea de a 10-a medalie olimpică.

HALTERE: Clujeanul în vârstă de 20 ani, Răzvan Martin, a cucerit medalia de bronz la categoria 69 kilograme. Acesta a ridicat un total de 332 kg, obţinând locul 2 la stilul smuls (152 kg) şi locul 3 la stilul aruncat (180 kg). O performanţă uimitoare pentru un jucător de 20 ani. Ultima medalie câştigată la haltere i-a aparţinut lui Nicu Vlad la Olimpiada de la Atalanta 1996, bronz.

Florin Croitoru nu a reuşit decât o clasare pe locul 9 la categoria 56 kg, cu 268 kg ridicate. Locul 8 la stilul smuls, cu 121 kg, şi locul 9 la stilul aruncat, cu 147 kg ridicate.

La haltere mai avem şanse la medalie prin Gabriel Sâncrăian, categoria 85 kg, şi Roxana Cocoş, categoria 69 kg.

SCRIMĂ: La masculin am rămas în competiţie doar la sabie pe echipe, cu Tiberiu Dolniceanu, Rareş Dumitrescu şi Florin Zalomir. Radu Dărăban a fost eliminat în runda a doua la floretă individual de italianul Valerio Aspromonte (11-15), după ce l-a învins în prima rundă pe jucătorul din Hong Kong, Nicholas Choi (15-8).

La feminin, Anca Măroiu şi Simona Gherman au pierdut amândoua în sferturi, cu incredibilul scor 14-15, iar Ana Brânză în runda a 2-a. Am rămas în competiţie la sabie pe echipe cu cele trei, dar şi cu Bianca Pascu la sabie individual. Ana Brânză si Simona Gherman au fost eliminate amândouă de aceeaşi jucătoare, ucraineanca Yana Shemyakina, iar Măroiu de koreanca A Lam Shin.

Tenis de masă: Cel mai lung parcurs l-a avut Adrian Crişan, care s-a oprit în sferturi, fiind învins fără drept de apel de chinezul Chuang, scor 0-4. Românul era calificat direct în runda a 3-a, unde l-a învins pe spaniolul Zhiwen He (4-2) şi în runda a 4-a pe germanul Boll (4-1). A venit meciul din sferturi unde a fost dominat serios de jucătorul din Taipei.

Nataţie: Nu a fost să fie anul acesta. Camelia Potec nu a prins finala nici la 200 de metri liber, nici la 400, mai rămâne în competiţie la 800 m liber. La masculin, Norbert Trandafir a terminat pe locul 17 la 100 m liber şi mai rămâne în competiţie la 50 m liber. Alexandru Coci a terminat pe locul 29 la 200 m fluture şi părăseşte competiţia. Dragoş Agache a terminat pe locul 37 la 100 m bras.

După victoria din primul meci cu ţara gazdă, Marea Britanie, scor 13-4, echipa naţională de polo a României a pierdut cu favorita principală, Statele Unite, scor 10-8. În primele două reprize i-am dominat pe americani şi chiar am avut momente în care am preluat conducerea pe tabelă, dar ai noştri nu au mai rezistat şi au cedat posesia.

Următorul meci al tricolorilor este pe 2 august, România – Ungaria.

Clasamentul după primele două etape arată în felul următor:

1. Serbia – 4 pct.
2. Statele Unite – 4 pct.
3. România – 2 pct.
4. Muntenegru – 2 pct.
5. Ungaria – 0 pct.
6. Marea Britanie – 0 pct.

Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>