HomeCârcoteli sportive › Barcelona amână golurile pentru retur. Bayern câştigă fără emoţii

Barcelona amână golurile pentru retur. Bayern câştigă fără emoţii

În infernul de pe San Siro, Barcelona şi Milan au încheiat la egalitate, scor 0-0, prima manşă din sferturile de finală, iar returul se anunţă unul de foc pentru ambele echipe. Dacă apărarea italienilor a rezistat eroic în primul meci, nu acelaşi lucru o pot spune despre returul de pe Nou Camp, acolo unde Barca e recunoscuta ca fiind imbatabilă.

Prima repriză a început cu Milan aruncându-se în atac şi chiar având prima ocazie notabilă a meciului, în debutul partidei, Robinho apărând nestingherit în careu şi şutând lamentabil peste poartă. Cred că nici el nu se aştepta ca să ajungă mingea atât de uşor la el (‘3). Vine şi prima ocazie a Barcei. O lovitură liberă bătută de Messi de la marginea careului ajunge la Keita care trimite cu capul balonul pe lângă poarta apărată de veteranul Abbiati. O nouă fază a oaspeţilor, Messi şutează la poartă, dar Abbiati prinde mingea în doi timpi.

În minutul 15, Barcelona are din nou o lovitură liberă de la douăzeci de metri de poartă. După o fază atent lucrată la antrenamente, jucătorii plimbă mingea ca la biliard printre apărătorii milanezi, ajunge până la Alexis Sanchez care este agăţat în careu şi cere penalty. Arbitrul de careu zice că n-a fost.

Maşinăria de fotbal din Catalunya începe să controleze jocul. Messi mai are şi un gol anulat pe motiv de offside în minutul 17. Milan nu se lasă şi pune presiune pe apărarea oaspeţilor. Ibrahimovic are prima mare ocazie de gol a gazdelor în minutul 20, dar şutul său este prins de Valdez. (’20)

Xavi încearcă şi el poartă cu un şut filtrant în minutul 25, dar Abbiati este la post şi respinge. Prince Boateng îşi trece şi el  în cont o ocazie la zestrea şi aşa destul de slabă a Milanului, cu un şut în minutul 29, dar mingea se duce mult peste poartă. Alexis Sanchez scapă spre poartă, dar este ajuns din urmă şi blocat în timpul şutului de Antonini, aflat în postură de ultim apărător. (34)

Nocerino îl serveşte pe Seedorf cu o centrare în minutul 37, dar şutul foarte slab al veteranului olandez este prins de Valdez. Mingea ajunge la un moment dat să se plimbe ca la biliard prin careul Milanului. Iniesta trage şi el la poartă în minutul 39, dar mingea loveşte plasa laterală. Jocul de pase scurte impus de Guardiola în acest meci a  dat deseori rezultate, catalanii ducând deseori mingea cu uşurinţă în careul lui Abbiati.

Meciul decurge frumos, jocul place. Barcelona dictează posesia şi tempo-ul jocului, iar Milan se mulţumeşte cu încercările lente şi anevoioase de contraatac.

Repriza a doua decurge la fel, fără nicio ocazie notabilă demnă de menţionat. Barca continuă să fie la cârma jocului, în timp ce apărarea Milanului rezistă eroic în faţa super-ofensivei cu Messi vioara întâi.

În celălalt meci al serii, Bayern Munchen a învins la Marseille cu 2-0 şi îşi asigură o calificare în semifinale liniştită pe Allianz Arena. Golurile partidei au fost semnate Mario Gomez (’44) şi Robben în minutul 70.

foto: zimbio.com
Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>