HomeCârcoteli sportive › AVANCRONICĂ: BVB începe aventura europeană pe teren propriu, cu Ajax

AVANCRONICĂ: BVB începe aventura europeană pe teren propriu, cu Ajax

În acestă seară de la ora 21:45 are loc balul de deschidere a unei noi ediţii de Champions League, ediţia 2012-2013, o ediţie în care ROMÂNIA este reprezentată la “masa bogaţilor” de CFR CLUJ şi în care sperăm într-un parcurs cât mai lung al feroviarilor clujeni în cea mai importantă competiţie inter-cluburi. Să de-a Domnul!

Sorţii nu au fost însă foarte darnici cu favorita mea, Borussia Dortmund, pe care au repartizat-o în aşa numita grupă a morţii (D), din care mai fac parte formaţiile Real Madrid, Manchester City şi Ajax Amsterdam. Va fi o grupă interesantă,  “bogaţii” Europei, în care s-a strecurat şi Ajax, care speră să-şi depăşească condiţia de victimă sigură şi să facă o figură frumoasă. Campioana Germaniei îi va întâlni pe olandezi în prima partidă, astăzi, în faţa propriilor suporterilor, pe Signal Iduna Park, cu începere de la ora clasică de Champions League.
Vor reuşi băieţii celui mai bun manager din Bundesliga la ora actuală, Hurgen Klopp, să înceapă aventura europeană cu o victorie? Va reuşi cel mai important marcator al lui BVB, Robert Lewandowski, să se anunţe un candidat cert la titlul de golgeter şi Gheata de Aur în acest an încă din prima partidă? Toate astea le vom afla astăzi, de la ora 21:45. Începe balul fotbalistic, competiţia pentru care te antrenezi o viaţă pentru a ajunge ajungi acolo ca  să-ţi gâdile timpanul linia aceea melodică a imnului Ligii Campionilor.

Borussia Dortmund porneşte cu un moral bun, după o victorie cu 3-0 în ultima etapă cu Bayer Leverkusen în faţa proprilor suporteri, iar dacă ne gândim că pe teren propriu BVB este aproape imbatabilă atunci avem toate motivele să ne gândim la o victorie sigură împotriva olandezilor. Cel puţin pe hârtie, partida va fi una interesantă. Dortmund este neînvinsă în primele trei etape, cu două victorii şi un egal, iar AJAX nu a început deloc rău campionatul, este neînvinsă de cinci meciuri din tot atâtea câte s-au scurs din actuala stagiune din Eredivisie şi vine pe Signal Iduna Park după o victorie, tot pe teren propriu, 2-0 cu RKC Waalwijk, care i-a lăsat pe locul trei în clasament. Din punct de vedere al valorii echipei, Borussia este net superioară, dar Ajax a fost întotdeauna o echipă a surprizelor, deci ne putem aştepta la orice deznodămând în această partidă.

Cel mai probabil Klopp va trimite în teren aceeaşi formaţie ca şi cea din victoria cu Leverkusen, cu Lewandowski vârf împins, în spatele lui linia formată din Goetze, Kuba Blaszczykowski, Großkreutz. Gundogan şi Kehl la mijloc, în faţa fundaşilor şi clasica linie defensivă formată din Mats Hummels şi Neven Subutic în centru, Piszczek şi Schmelzer pe lateral. E interesant de observat dacă îl va folosi titular pe Marco Reus, şi în locul cui? Probabil îl va sacrifica pe Goetze ori Gundogan în caz că se va hotărâ să-l arunce pe Reus din primul minut sau îl va menaja pentru partida din campionat cu Hamburger SV.

 

8 titluri de Campioană, 3 Cupe ale Germaniei, o Ligă a Campionilor, o Cupă a Cupelor şi o Cupă Intercontinentală. Bun venit pe Signal Iduna Park!

Restul partidelor din această seară

Real Madrid – Manchester City (GRUPA D)

Malaga – Zenit St. Petersburg (GRUPA C)

AC Milan – Anderlecht (GRUPA C)

Olympiacos – Schalke 04 (GRUPA B)

Montpellier – Arsenal (GRUPA B)

Paris Saint Germain – Dinamo Kiev (GRUPA A)

Dinamo Zagreb – FC Porto (Grupa A)

Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>