HomeCârcoteli sportive › Welsh Open: Deja-vu cu O’Sullivan şi Trump

Welsh Open: Deja-vu cu O’Sullivan şi Trump

Sferturile de finală galeze vor debuta cu un meci pe care parcă l-am mai văzut pe undeva: Judd Trump vs. Ronnie O’Sullivan.

Deţinător al coroanei germane din acest an, O’Sullivan şi-a asigurat un loc în sferturi după ce aproape că a şters podeaua cu Mark Williams. Deşi meciul se anunţa a fi unul cât de cât echilibrat, Ronnie spărgând gheaţa cu un break de 125 puncte în timp ce Williams răspundea la apel cu un 133, la cam atât s-a rezumat aportul galezului.

„Racheta” din Essex şi-a câştigat dreptul de a juca în sferturi cu break-uri în valoare de 96, 45 şi 56 de puncte, scorul final de 4-1 însemnâd încă o înfrângere adăugată pe lista lui Williams.

Cam pe acelaşi model, Judd Trump îşi câştiga disputa cu Stuart Bingham. Doar că aici primul care a spart gheata a fost Stu şi al său break de 74 de puncte.

De restul frame-urilor s-a ocupat Judd avalanşa de 73, 73, 100 şi 49 aducându-i locul în sferturile de finală cu scorul de 4-1.

Trump şi O’Sullivan s-au întâlnit sezonul acesta în cadrul finalei de Players Tour Championship 9, când triplul campion mondial pierdea cu 4-3, apoi în UK Championship câd avea să fie înfrânt din nou în frame decisiv, dar cu 6-5, şi în recentul Masters cand Trump se impunea cu 6-2. Rămâne de văzut dacă Ronnie îşi va lua revanşa … dar între noi fie vorba, ar cam fi cazul.

Mark Allen s-a calificat şi el pentru următoarea rundă, scorul de 4-0 aplicat legendarului Stephen Hendry şi break-urile de 81, 36, 64 şi 68 fiind responsabile de victoria nord-irlandezului. Allen ‚rade” astfel încă un veteran după Ken Doherty învins tot cu 4-0.

Scoţianul Stephen Maguire s-a arătat nemilos în faţa ultimului galez rămas în competiţie, Matthew Stevens căzându-i victimă cu 4-2.

Deşi Maguire a pornit în forţă, două break-uri de 47 de puncte aducându-i un avantaj de 2-0, Stevens a reuşit să-şi adjudece frame-ul cu numărul patru cu un break de 84.

Lui Maguire însă nu i-a prea plăcut ideea, aşa că a înscris un 111 pentru a se poziţiona la un pas de victorie, dar Stevens a atacat din nou, de această dată cu un 66 pentru 3-2.

Ultimul frame a fost unul destul de fragmentat, însă galezul a avut şansa de a forţa meciul să se termine în frame decisiv. Din păcate însă, a ratat o bilă roşie, destul de dificilă, Maguire revenind pentru a „încheia” masa.

Marele Stephen Lee ne va delecta şi el în sferturi, victoria de 4-1 obţinută în faţa lui Tom Ford oferindu-i şansa să îl întâlnească pe Ding Junhui, în timp ce Mark Selby practica acelaşi 4-1 (dar într-o formă indubitabil mai slabă decât cea a lui Lee) pentru a-l învinge pe Martin Gould şi a-şi stabilii întâlnirea de sferturi cu Maguire.

Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>