HomeFotbal european › Victoria care relansează campionatul în Bundesliga

Victoria care relansează campionatul în Bundesliga

Dacă nu ar fi avut avansul de 5 puncte avans faţă de locul doi, Bayern Munchen ar fi pierdut aseară prima poziţie a clasamentului în faţa marii rivale, Borussia Dortmund. Încurajaţi din tribune de aproape 70.000 de oameni, Ribery & co. nu au reuşit să se impună în faţa campioanei, care a rezistat eroic tăvălugului bavarez pe final, şi au scăpat printre degete 3 puncte care i-ar fi asigurat o vacanţă liniştită, dar în schimb au apropiat-o la doua puncte de Borussia.

dortmund_goetze_bucurie

Elevii lui Jurgen Klopp au jucat mai organizaţi, au fost mai norocoşi trebuie să recunoaştem asta şi, ca să folosim un clişeu clasic din fotbal, şi-au dorit mai mult victoria. Cu Robben titular, prima repriză a început cu o uşoară posesie a oaspeţilor, dar Bayern a revenit pe finalul ei şi a dictat tempo-ul jocului. Ambele echipe au jucat economicos, pragmatic, iar ambii antrenori au refuzat să practice un joc deschis, dovadă că există un respect care nu poate fi trecut vederea între cele două echipe. Repriza a doua a început cam în aceeaşi notă, cu Bayern la timona jocului de data aceasta, dar singurul gol a fost reuşit de oaspeţi, prin Mario Gotze în minutul 65, după o bâlbâială în apărare şi o fază încâlcită la care gazdele au cerut henţ, arbitrul nu a fost de acord şi a validat golul.

Locul 3 a fost adjudecat după această etapă de Borussia Monchengladbach, care a zdrobit-o pe Werder Bremen cu 5-0, şi se află la egalitate de puncte cu Dortmund (26p), iar meciul direct se anunţă foarte interesant. Schalke 04 continuă urmărirea rivalelor de pe podium şi, cel puţin până în etapa viitoare, are asigurat locul 4 după victoria obţinută pe teren propriu cu Nurnberg, 4-0, cu Marica rezervă şi intrat în minutul 82 pentru a da un suflu nou atacului. Un alt meci interesant a fost la Freiburg – Hertha Berlin. Oaspeţii au intrat cu 0-2 la cabine, dar pauza s-a dovedit a fi un sfetnic bun pentru gazde care în repriza a doua au jucat mai motivaţi şi au fost mai prezenţi în joc. Reisinger a fost eroul lui Freiburg, reuşind două goluri (’61 şi ’90) care salvează un punct. Uitaţi-vă bine la acest jucător, pentru că dacă nu va ajunge să se bată multe echipe importante pe el să nu-mi spuneţi mie pe nume.

Alte rezultate înregistrate în această etapă au fost: Wolfsburg – Hannover 4-1. Hannover alternează meciurile bune cu alea proste şi invers, dar nu-mi explic cum au căzut aşa, nu-i stă în fire să încaseze patru goluri şi să dea doar unul. Asta e, fotbalul e mereu plin de surprize.

Leverkusen a învins la Kaiserlautern graţie golurilor reuşite de Ballack (’54) şi Sam (‘Sam), iar duelul la retrogradare dintre Hansa Rostock şi St. Pauli a fost câştigat de oaspeţi cu 3-1. Fortuna Dusseldorf şi Union Berlin au încheiat meciul nedecis, 0-0.

Meciul dintre Koln şi Mainz a fost amânat pe motiv că arbitrul a încercat să se sinucidă.

Astăzi avem alte două jocuri importante: Stuttgart – Augsburg şi Hamburger SV – Hoffenheim.

LATER EDIT: Ca să completăm cum se cuvine etapa cu numărul 13, Stuttgart s-a impus în faţa lui Augusburg, scor 2-1, graţie dublei lui Harnik (’41, ’51). Hamburger a câştigat pe teren propriu contra lui Hoffenheim (2-0), deşi, cel puţin pe hârtie, Hoffe avea prima şansă la victorie.

foto: goal.com
Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>