HomeCârcoteli sportive › Vaslui s-a înecat la mal. Steaua salvează onoarea!

Vaslui s-a înecat la mal. Steaua salvează onoarea!

Aventura europeană s-a încheiat pentru moldovenii lui Porumboiu, cu toate că anul acesta cu toţii am simţit că va fi anul lor în Europa League, iar cel puţin până la ultimul meci cu elveţienii de la FC Zurich (2-0), şi-au creat un culoar favorabil pentru calificare. Problema a fost că toată energia şi-au consumat-o în meciul cu Lazio, au dat totul cu italienii şi când era cea mai mare nevoie de acel joc ofensiv, a lipsit cu desăvârşire. Nu are rost să găsim scuze acum, faptu-i consumat. S-a rupt Cerniauskas, s-a rupt şi Sânmărtean, Wesley a fost suspendat şi s-a dus linia ofensivă, iar tot greul a căzut pe Adailton, care, să fim serioşi, e greu să ţină echipa sus de unul singur. Nu ştiu dacă jocul moldovenilor s-ar fi schimbat dacă ar fi fost Wesley pe teren, nu sunt profet, probabil că s-ar fi schimbat niţel în bine, ar fi jucat mai ofensiv, iar cu el pe teren, Vaslui ar fi pus mai multe probleme.

Vaslui nu a arătat deloc ca o echipă care a fost egala lazialilor cu o etapă înainte. Lipsa de consistenţă, determinare şi concentrare au fost sinonime cu jocul prestat de trupa lui Hizo. Nu ştiu dacă am numărat mai mult de 5 ocazii (cu indulgenţă) clare de gol, pe când elveţienii ajungeam cu mare uşurinţă la poarta noastră şi chiar golurile lor au venit din singurele lor ocazii de gol. Zurich e o echipă modestă, care nu rupe gura târgului, şi era de bătut.

Steaua în schimb nu a avut nicio problemă cu ciprioţii de la AEK Larnaca, pe care i-a învins cu 3-1 în faţa a 40-50.000 de oameni pe Arena Naţională. În afara de câteva ocazii avute de oaspeţi, prima repriză n-a spus multe despre jocul Stelei. Din nou, am impresia că steliştii se simt mai bine în repriza a doua fiindcă şi acum au ieşit altă echipă de la cabine.

Dinamovişti, rapidişti şi restul care nu prea avem la suflet Steaua, eu zic să ne bucurăm că am trecut de grupe cu o echipă. E pentru binele fotbalului românesc. Tot Steaua a salvat onoarea fotbalului! Să zâmbim acum că parcă văd că dăm peste un City, un United sau Valencia în şaisprezecimi şi iar vom plânge, echipe în faţa cărora trebuie să ne mai naştem o dată ca să le putem bate.

Foto

Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>