HomeCompetitiiLiga lu' Mitica › Unicul derby a ajuns o glumă de meci

Unicul derby a ajuns o glumă de meci

Un meci şters şi lipsit de interes care a pălit în faţa show-ului Românii au talent. Am văzut, sporadic ce-i drept, două echipe care s-au anulat reciproc fără să ajungă de prea multe ori la poartă adversă. Golul lui Dinamo a fost o întâmplare, de necrezut cum tocmai Torje a decis derby-ul cu o lovitură de cap! Dacă a ajuns cel mai scund jucător de pe teren să-ţi dea gol cu capul, e grav, înseamnă că apărarea ta e de toată jena. Surdu a fost aiurit la faza golului lui Torje, apărarea a fost visătoare în multe rânduri.

Unicul derby s-a dat încă o dată în tribune şi nu pe teren, aşa cum era de aşteptat. Galeriile celor două echipe s-au duelat în mesaje ironice, iar steliştii au îndreptat ironiile şi înspre propria conducere. Chiar dacă regulamentul nu le-a permis, dinamoviştii tot au reuşit să găsească un tertip prin care să introducă torţe pe stadion. Se zvoneşte că jucătorii i-au ajutat să facă asta. Cine poate ştii ce s-a întâmplat cu adevărat atâta timp cât dovezi nu sunt şi nimeni nu e atâta de prost să recunoască? Ceea ce mi se pare puţin exagerat este faptul că nu sunt permise torţele pe stadion. De ce? Face parte din fenomen. Nu vrea nimeni să dea foc stadionului şi nu cred că există suporter atâta de bătut în cap să arunce cu torţe după jucători, nu cred asta. Torţele fac parte din coregrafie, coregrafie fără de care un meci de fotbal e jucat într-o atmosferă teatrală.

E absolut fenomenal ce se întâmplă la noi, atunci când o echipă pierde se încearcă găsirea unor motive pentru a le da ocazia să facă presiuni pentru a câştiga la masa verde. Doamne fereşte să ne recunoaştem învinşi şi să le strângem mână câştigătoriilor! Fair-play-ul e pentru fraieri, noi ne săpăm unii pe alţii, mă refer la conducători aici, ne facem troacă de porci unii pe alţii, acuzăm arbitrajul ca fiind împotriva noastră, acuzăm oficialii echipei adverse că au umblat la butoane şi aşa mai departe. În fine, nu vreau să încep din nou una din acele polemici clasice despre cât de rău a ajuns fotbalul românesc că nu am nervi pentru asta acum.

Să fiu sincer, mă aşteptam ca meciul să fie lipsit de spectaculozitate (observaţi vă rog termenul elevat folosit :D), de vlagă, era evident că vom avea o asemenea partidă. Orice meci care are pusă eticheta de derby are 98% şanse să se încheie la egalitate. Presiunea e imensă, aşteptările sunt prea mari, fiecare echipă are câteva ceva de demonstrat în faţa suporterilor proprii. Numa că de data aceasta Dinamo a învins-o din nou pe Steaua, iar pentru roş-albaştrii marea rivală începe să se transforme într-un complex peste care nu poate trece în meciurile directe. Ca să parafrazez un titlu de pe gsp.ro de astăzi, numai bun de folosit când ne luăm prietenii stelişti la mişto, “ultima victorie a Stelei în faţa lui Dinamo a prins preţul benzinei la 3 lei”.

Social Share Counters

2 Comments.[ Leave a comment ]

  1. au fost dovezi..la pauza , purtatorul de cuvant al jandarmeriei bucuresti zicea ca unul dintre jandarmi a prins un fular, unde a gasit torte:P …fulare aruncate de jucatori..si spectacolul cu torte e cam de ceva vreme trecut, adica mai vezi in balcani, si la inter-ac milan, cand intra cu ele nepermis…spectacol se poate si fara ele, uitate in premier league sau in spania.. nu prea a fost necesar sa fie torte sa fie spectacol in tribune

  2. Nu am vazut meciul integral asa ca nu am de unde stii, dar daca tu zici ca exista dovezi e cam nasoala treaba. Se poate si fara, ai dreptate, dar ce faine si colorate ies pozele foto-reporterilor de la marginea terenului cand exista torte din alea colorate. Tortele dau asa o atmosfera mai incendiara, parerea mea.

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>