HomeCârcoteli sportiveColtul istoriei › Unde va ajunge Unirea Urziceni?

Unde va ajunge Unirea Urziceni?

Dintr-o echipă care învingea Sevilla şi făcea egal cu Stuttgart a ajuns în subsolul ligii I după 5 etape, fără nicio victorie şi cu un singur gol marcat. Unde va ajunge? Viitorul se anunţă sumbru pentru echipa poreclită cândva Chelsea de Ialomiţa. Cu trei sferturi dintre jucători transferaţi, Urziceniul a ajuns un tort cu frişcă din care toată echipele au ajuns să se înfrupte. Cireaşa de pe tort, MM Stoica, a fost devorată prima, iar acum urmează glazura, adică piesele de bază. Probabil această echipă frumoasă va intra şi ea, alături de altele, în groapa istoriei fotbalului românesc, lângă foste campioane naţionale, ajunse să se târăscă prin mocirla divizilor judeţene.

Clubul Atletic Oradea – campioană naţională în 1948-1949. Un club înfiinţat înaintea primului război mondial, în 1910, a ajuns şi campioana Ungariei în 1944.

Unirea Tricolor Bucureşti – campioană naţională în 1940 – 1941. Un club de fotbal înfiinţat în 1926, după al doilea război mondial a trecut în subordinea Ministerului de Interne şi s-a transformat ulterior în Dinamo Bucureşti. Putem spune că Unirea Tricolor este scheletul pe care s-a construit FC Dinamo, deşi a fost desfiinţat după 10 ani de când a fost fondat clubul din şoseaua Ştefan cel Mare, în 1958.

Colţea Braşov – campioană naţională în 1927-1928. A fost înfiinţat în 1921, dar a dispărut după 10, locul său în fotbalul braşovean fiind luat de către Braşovia Braşov.

CSM Reşiţa – campioană naţională în 1930-1931. Fondat în  1926, CSM Şcolar Reşiţa activează în sezonul curent în Liga a III-a. Este un important club de fotbal din România care a dat fotbalului mare jucători precum, Cristi Chivu, George Ogăraru, Dorinel Munteanu, Ştefan Iovan, Cosmin Moţi, Basarab Panduru, Dudu Georgescu, Daniel Opriţa şi alţii. A câştigat Cupa României în 1954 sub denumirea de Metalul Reşiţa, iar Divizia A în 1931 sub denumirea de UD Reşiţa.

Juventus Bucureşti – campioană naţională în 1929-1930. Un club de fotbal înfiinţat în 1926 prin fuziunea a două cluburi bucureştene, Triumf şi Romcomit. Această echipă nu are nimic în comun cu echipa Juventus Bucureşti înfiinţată în 1992 care în prezent joacă în Liga a doua – seria de est.

Prahova Ploieşti – campioană naţională în 1915-1916. Un club de fotbal care a simţit fericirea primului titlu câştigat chiar în anul înfiinţării, 1915.

United Ploieşti – campioană naţională în 1911-1912. A fost înfiinţat în 1906, dar după patru ani după ce a cunoscut gloria titlului de campioană s-a desfiinţat (1916).

Româno Americana FC Bucureşti – campioană naţională în 1914-1915. Este un club de fotbal din Ploieşti, înfiinţat în 1906 şi desfiinţat în 1916. În prezent pe scheletul acestei echipe funcţionează Petrolul Teleajen în liga a III-a.

Ce au în comun toate aceste cluburi cu Unirea Urziceni. Un titlu de campioană şi vicecampioană,  în cazul CA Oradea şi Unirea Tricolor – două titluri de vicecampioană şi gloria trecătoare de care au avut parte.

Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>