HomeCârcoteli sportive › Un interviu cat o lectie de fotbal

Un interviu cat o lectie de fotbal

pele

Pele nu are nevoie de nicio prezentare, nu cred ca exista om in lumea asta ca sa nu stie ce a reprezentat acesta pentru fotbalul mondial. Nu de putine ori s-a spus despre fotbal ca este “sportul lui Pele”. In putinele sale interviuri pe care le ofera presei, legendarul fotbalist castigator a trei cupe mondiale cu Brazilia sublineaza intr-un interviu pentru publicatia The Sun ca, un fotbalist precum Lionel Messi sau Wayne Rooney trebuie sa performeze si pe scena internationala pentru a putea fi numiti de clasa mondiala. Un interviu cu Pele este cat o lectie de fotbal in adevaratul sens al cuvantului.

Edison (Edson) Arantes do Nascimento, zis si Pele (71 ani) considera ca a fi exceptional pentru club si a fi exceptional pentru echipa nationala sunt doua lucruri complet diferite, si doar cei mai buni pot avea performante in ambele directii. “Cred ca un jucator mare este definit de performantele pe care le are la Cupa Mondiala. De exemplu, uitati-va la Lionel Messi cum joaca pentru Barcelona. Este foarte bun. Exceptional. Dar pentru Argentina, este complet diferit”.

Referitor la Rooney, Pele a tinut sa precizeze: “Sunt un mare fan al lui Rooney. Nu este tehnic, dar se lupta mereu pentru echipa, forta lui este inima. Este un jucator bun, dar nu puteti sa-l comparati cu mine. Eu am marcat foarte multe goluri, dar nu stiu daca Ronney a ajuns la nivelul meu”. Cat despre daruirea lui de pe teren, scoate ce-i mai bun din el: “Agresivitatea lui este o parte importanta a jocului pe care nu i-o poti lua. Dar un jucator are o responsabilitate sa se controleze. Este greu sa schimbi personalitatea jucatorului”. 

Despre Maradona

“Maradona a avut doar un picior si nu a fost bun in aer. A fost un jucator grozav, dar ce s-a intamplat la finala Mondialul din ’94 ii dauneaza imaginii, cand a fost trimis acasa pentru consum de droguri. Cruyff a fost mult mai interesant. A fost diferit de Maradona, mai complet”.

Cat despre antrenori, acesta a conchis: “Antrenorii trebuie sa fie mai importanti decat jucatorii”.

Adevarul este ca de la un om ca Pele inveti fotbal, tot ceea ce spune acesta despre fenomen te duce in timp cu cativa ani, la perioada in care fotbalul boem era jucat cu sufletul, cu inima si ti se facea inima cat a unui purice la incursiunile pe teren ale unor jucatori precum Maradona, Hagi, Cruyff, Cantona sau Beckenbauer.

Daca nu ma insel, Pele este singurul care a declarat public ca Messi este complet diferit la nationala decat la Barcelona. Oare de ce s-or fi ferit toti sa spuna acest lucru si a trebuit sa vina marele Pele sa scoata adevarul la lumina?

Atunci cand zice Maestrul cu peste 1000 de goluri la activ ceva, e cazul sa ciulesti bine urechile si sa fi atent, iar eventual sa bagi bine la cap ce spune.

Foto

Interviul intreg pe goal.com.

Social Share Counters

4 Comments.[ Leave a comment ]

  1. La nationala Argentinei nu este nici un Xavi sau Iniesta cine sa ii dea pasele decesive lui Messi, evident ca joaca diferit la nationala. Dar asta nu inseamna ca nu e un jucator mare. In nationala Argentinei exista si alti jucatori foarte valorosi deci nu se va observa asa de tare talentul unui jucator.

  2. Corect, la Argentina nu e niciun Xavi sau Iniesta care sa-i furnizeze pasele, uite ca pe asta am omis-o :)

  3. MESSSI??!! hmm, vorba lui banciu, ce-i baga catalanii in vene nu tine pana trece oceanul. hai ma messi e o gluma buna. mingicar si fotogenic pustiul doar atat. pana sa ajunga la nivelul lui maradona e cale lunga. se spune ca ar fi cel mai bun fotbalist al planetei din toate timpurile. o jignire imensa adusa acestiu sport. asa repede uita lumea de maradona, zidane, zoro boban, r. baggio sau m.laudrup (doar cateva exemple tastate rapid care au aratat mult mai mult decat piticania in fotbal). la argentina nu-i xavi sau imiesta?!! higuain cum naibi marcheaza meci de meci??!!

  4. Ca sa arati cat esti de bun conteaza foarte mult si echipa, fotbalul nu este un sport individual.

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>