HomeCârcoteli sportive › Un exemplu pentru noi în fotbal

Un exemplu pentru noi în fotbal

Unul dintre cele mai spectaculoase campionate din lume, Primera Division, nu poate începe pentru că sindicatul fotbaliştilor spanioli se află în discuţii cu Liga de fotbal Profesionist pentru datoriile jucătorilor legitimaţi la cluburile care se află în incapacitate de plată. Astăzi, discuţiile dintre cele două foruri au eşuat, din nou, iar meciurile din primele două divizii au fost amânate. AFS (Asociaţia Fotbaliştilor Spanioli) a cerut să fie plătite datoriile către jucătorii aflaţi sub contract cu cluburile care sunt în faliment. Datoriile se ridică la 50 milioane euro, adică probabil bugetul Realului sau Barcelonei.

Practic, mai exact, fotbalul în Spania e în grevă din cauza datoriilor unor cluburi către jucători. Şi vorbim de Spania, nu de alt campionat. De cel mai frumos campionat din lume.

E un exemplu perfect de luare a atitudinii care ar trebui să mişte pe cineva şi din fotbalul românesc, aflat la pământ. Desigur, trebuie să ai ceva în cap ca să te răzvrăteşti împotriva unui preşedinte viclean şi uns cu toate alifiile ca Mitică Dragomir, şi să ai succes. În faţa lui Mitică al nostru nu mulţi ies cu fruntea sus şi victorioşi, ca dovadă că e în fruntea LPF-ului de mulţi ani buni. Credeţi că nimeni nu a vrut să-l dea jos până acum? Ba da, mulţi au vrut, şi încă vor asta, dar trebuie să şi poţi. De la voinţă şi până la putinţă mai e un hop de trecut, cel mai greu. Pe Dragomir numai bătrâneţea îl dă jos din scaunul Ligii.

La noi, jucătorii români acceptă foarte uşor salarii diminuate pentru condiţiile în care lucrează, restanţe cu lunile, bonusuri promise şi amânate cu lunile chiar dacă echipa are victorii pe linie, şi lista poate continua. Atitudinea e totul, dacă nu o iei când trebuie rişti să te trezeşti ca jucători precum Ionut Luţu sau alţi foşti,  care s-au văzut nevoiţi să pună ghetele în cui înainte de vreme, că nu ai din ce trăi. Luţu era numit cândva noul Hagi, de unde şi porecla HagiLuţu. Acum îi conduce maşinile scumpe latifundiarului din Pipera, sau ce o mai fi făcând pe la palat. Ei, federaţia şi restul forurilor, depind de cei care dau cu piciorul în minge. De asta, un pic de atitudine n-ar strica, nu de alta, dar, fie vorba-ntre noi, fotbal fără fotbalişti încă nu am auzit să existe.

Sursa foto
Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>