HomeCârcoteli sportive › Transferuri, discuţii, socoteli, planuri de viitor!

Transferuri, discuţii, socoteli, planuri de viitor!

Se apropie vacanţa de vară, se joacă ultimele cărţi şi meciuri în majoritatea campionatelor de fotbal, suporterii se pregătesc intens de Campionatul European de Fotbal din Polonia şi Ucraina din iunie, şi, aşa cum e normal în perioada asta, cluburile trag linia la final de sezon, se face bilanţul, plusurile într-o parte, minusurile în alta şi se aşează pe masă bugetele de transferuri pentru sezonul următor. Unele echipe au început deja:

Barcelona s-a despărţit de Pep Guardiola, antrenorul-momentului în lume. Locul său fiind luat de secundul său, Tito Vilanova.

AS Roma şi-a schimbat şi ea banca tehnică. Filosofia de joc a lui Luis Enrique nu s-a aşezat bine, Roma ocupând un modest loc 7 care o scoate în afara Europei. Reconstrucţia echipei va începe din vară, cu Andre Villas Boas la timonă. Rămâne de văzut dacă va reuşi portughezul să-i redea Romei strălucirea de altădată şi să o aducă în elita fotbalului.

Fiorentina a schimbat şi ea antrenorul. Vincenzo Guerini (59 ani) va fi noul tehnicial al echipei, înlocuindu-l pe Delio Rossi, demis după ce şi-a bătut propriul jucător, muntenegreanul Adam Ljajic, la meciul Fiorentina – Novarra, enervat de jocul slab al acestuia. Guerini este un modest din toate punctele de vedere, ca antrenor acesta a pregătit până acum doar formaţii de mijlocul clasamentului din Serie A sau Serie B, iar ca jucător a evoluat pentru două cluburi în cariera sa – Brescia (34) şi Fiorentina (53), plus o evoluţie în tricoul Squadrei Azzura (1974).

Lucas Podolski (26 ani) dă campionatul Germaniei pe cel englez, de la Koln la Londra. Arsenal Londra. Tunarii au plătit suma de 10 milioane de lire sterline clubului FC Kolm pentru germanul care  are palmares 94 de evoluţii la naţională şi 43 de goluri. Cele 18 goluri reuşite de Podolski în 26 de partide nu au reuşit să o scape pe Koln de emoţiile retrogradării, clubul ocupând până în acest moment primul loc retrogradabil (16 – 30p), cu o etapă înainte de final.

Forma foarte bună arătată de belgianul Eden Hazard (21 ani) în acest sezon în tricoul formaţiei Lille OSC l-a adus în atenţia marilor cluburi din Europa, unul dintre ele fiind Manchester City. E de urmărit pe ce vor arunca şeicii cu petro-dolari anul acesta, mai ales dacă va câştiga City titlul în Premier League.Ra

Raul Gonzales şi-a încheiat socotelile cu formaţia pentru care a reuşit să marcheze 40 de goluri, Schalke 04, şi aşteaptă alte oferte, de care nu duce lipsă. Cluburi din Anglia, Fullham şi Newcastle, sau o echipă din Qatar s-au arătat interesante de serviciile goleadorului spaniol care la 34 ani parcă îşi trăieşte a doua tinereţe.

Real Madrid îi caută un înlocuitor lui Iker Casillas, şi l-a găsit. Tim Wiese (30 ani) de la Werder Bremen a intrat în vizorul clubului Blanco.

 

Social Share Counters

3 Comments.[ Leave a comment ]

  1. Mai mult ca sigur va fi o vara fierbinte pe piata de jucatori. Multe cluburi trebuie sa completeze lotul pentru ca sa faca fata pe toate fronturile in sezonul urmator: Milan, Juve, Man Utd, Chelsea au nevoie de intariri.

  2. Cred ca vara asta or sa fie cateva mutari foarte surprinzatoare si interesante !

  3. Ar fi trebuit sa fie invers :)

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>