HomeCârcoteli sportive › Tipuri de pariuri

Tipuri de pariuri

Integrata initial in categoria hobby-uri lor, parierea pare sa devina o activitate ,, de baza’’ pentru unele persoane, care-si petrec ore intregi in agentiile de pariuri sau online, pentru a se dedica ei.

Prin pariere ne referim la acea activitate de prezicere a rezultatelor sportive prin mizarea pe un eventual rezultat. Unul dintre termenii des folositi cand vine vorba de pariurile sportive este cota, care se refera de fapt la un indice reprezentat printr-un numar care face legatura dintre posibilul castig si miza pariata. Stabilite de casele de pariuri dupa criterii proprii, cotele sunt de sase tipuri: european, britanic, american, tip Hong-Kong, indonezian, malaezian.

Din punctul de vedere al caselor de pariuri online, se poate face o clasificare a pariurilor dupa raportul dintre momentul punerii pariului si perioada de desfasurare a evenimentului, existand astfel  pariuri live si pariuri clasice.

Pariurile live  sunt puse in perioada de desfasurare efectiva a evenimentului. In linii mari, ele se bazeaza pe un pronostic simplu pe care se pariaza.

Pariurile clasice sunt acelea care se pun doar inaintea inceperii efective a evenimentului. Avantajul acestora  vizeaza miza maxima care se poate pune. Prin comparatie cu pariurile live ale caror mize nu depasesc cateva sute de dolari, pariurile clasice pot avea mize de cel putin zece ori mai mari.

Un alt criteriu de clasificare face referire la felul pariului pe care avem posibilitatea sa-l alegem, distingandu-se astfel:

Pariurile  cu handicap prin intermediul carora se acorda un avantaj de puncte (sau subunitati de puncte) echipei considerate a fi in dezavantaj astfel incat cotele sa se situeze in jurul 2.00. Dezavantajul tine de factori precum: rezultatele statistice obtinute de echipe in ultima perioada, accidentarile suferite de jucatori importanti, discrepantele in sumele totale pariate pe echipele combatante.

Pariurile de total prin care se alege numarul de puncte totale inscrise pe durata desfasurarii evenimentului.

Pariurile  cu valoare sau pariurile  valoroase sunt acele pariuri care presupun existenta  unei cote supra apreciate. Acestea  prezinta, din punctul de vedere al pariorului, o posibilitate de reusita mai mare decat valoarea cotei exprimate de agentia de pariuri.

In fotbal, exista o paleta foarte diversificata de posibilitati de pariere, in jur de douazeci si cinci. Iata cateva dintre ele: final, sansa dubla, total goluri, primul gol, get’s multicombo etc.

Iubitorii de baschet care doresc sa parieze pot alege dintre pariul final, prima perioada, handicap, total puncte.

Voleiul si fotbalul american au ca si punct comun pariul intitulat rezultatul  final, fanii fotbalului american mai putand paria si pe handicap, total puncte, total puncte par/impar.

Daca va numarati printre cei care se dau in vant dupa handball, trebuie sa stiti ca tipurile de pariuri pe care le aveti la dispozitie sunt: rezultat final, total puncte, total puncte par/impar. In baschet, pot fi plasate urmatoarele tipuri de pariuri:

a)      Final

b)      Prima perioada – cu referire la primele doua sferturi

c)       Handicap – jucatorul are posibilitatea sa parieze doar pe doua pronosticuri.

d)      Total puncte.

  Disciplina sportiva  numita tenis beneficiaza de mai multe tipuri de pariuri speciale, precum:

a)      Primul set : castigator este cel care isi adjudeca primul set.

b)      Al doilea set: castigatorul isi adjudeca al doilea set.

c)       Pariu Scor Corect: e nevoie de indicarea rezultatului final al meciului.

d)      Primul set/Final: se refera la indicarea situatiei dupa primul set si la sfarsitul meciului.

 

Mai exista:

Pariurile antepost: pariuri efectuate cu saptamani, luni sau chiar ani inaintea desfasurarii unui eveniment sportiv.

Scorul corect – tip de pariu atractiv datorat  cotelor mari, sub rezerva ca e greu de anticipat scorul corect  al unei partide. Cu cat scorul este mai mare, cu atat vor fi si cotele.

1×2 – cel mai des intalnit tip de pariu, bazandu-se pe rezultatul unui meci. 1 inseamna ca se pariaza pe victoria echipei gazda, x ca e remiza, iar 2 pe victoria oaspetilor.

Marcatori: unul dintre cele mai populare pariuri, atacantii avand cote in jur de 1.80-2.20 pentru a inscrie pe parcursul partidei.

Rezultat la pauza: La fel cum se pariaza pe victoria gazdelor, remiza, victoria oaspetilor, se mai poate miza si pe rezultatul de la finalul primei reprize.

Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>