HomeCârcoteli sportive › Surprize, surprize în optimile Champions League

Surprize, surprize în optimile Champions League

Ultimele patru meciuri din cadrul primei manşe a optimilor Champions League s-au încheiat cu rezultate cel puţin surprinzătoare, care anunţă un retur de foc şi, sperăm noi, cu mai multe goluri.

Ruşii de la CSKA Moscova vor merge încrezători în forţele proprii pe Bernabeu pentru a încerca să se califice în sferturi, iar rezultatul de egalitate obţinut acasă le dă aripi şi şanse minime să se califice în sferturi, scor 1-1. Meciul în sine nu a fost unul spectaculos şi bogat în faze de poartă, Realul dictând în mare parte tempo-ul jocului, aflându-se mai mereu în jumătatea adversă şi având posesia meciului. Cristiano Ronaldo a deschis scorul în minutul 28, iar ruşii au rezistat eroic până în minutul 90 când au restabilit egalitatea prin Wernbloom, declanşând bucuria în îngheţata Moscovă. Nu în fiecare zi reuşeşti să fi egala Realului din Madrid.

Mergem mai departe şi ne oprim în Templul lui Maradona “San Paolo”, la Napoli – Chelsea (3-1), un meci frumos în care am avut parte de patru goluri, unul de partea englezilor şi trei a italienilor. După City, o nouă echipă engleză a devenit victima super-ofensivei napoletanilor. Dubla lui Lavezzi, aflat în mare formă marţi seara, şi golul lui Cavani le asigură liniştea unui retur care se anunţă foarte greu pe Stanford Bridge, acolo unde Chelsea va forţa egalarea. Şi va avea de tras aşa cum n-a mai tras niciodată dacă vrea să nu mai rateze încă un sezon european. În plus, scaunul lui Villas-Boas a început să scârţâie din ce în ce mai tare, iar această înfrângere sigur nu i-a căzut bine patronului rus.

A doua zi a adus cu sine o secetă de goluri, nu mai mult de un gol s-a marcat în fiecare meci, lucru destul de rar întâlnit în această fază a competiţiei. Mai întâi, Basel a produs surpriza cea mai mare a zilei învingând Bayern Munchen cu 1-0, datorită golului reuşit cu patru minute înainte de final (’86). Dacă pe teren propriu au rezistat bine în faţa ofensivei bavareze, căci Bayern a atacat din primul până în ultimul minut, doar că nu s-a lipit golul de ei, returul de pe Allianz Arena le va fi foarte greu elveţienilor să reziste.

Olympique Marseille a învins la limită pe teren propriu formaţia antrenată de Claudio Rannieri, Inter Milano, cu scorul de 1-0, prin reuşita lui Ayew în ultimul minut al timpului regulamentar. Chivu a făcut cel mai bun meci al său de când e la Inter şi chiar dacă o mică parte din el are impresia că a fost vina lui la primirea golului, cred că i se iartă pentru celelalte faze în care i-a oprit pe atacanţii francezi de la înscriirea mai multor goluri.

foto: zimbio.com
Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>