HomeCârcoteli sportive › Steaua apune în faţa lui Twente

Steaua apune în faţa lui Twente

Twente a răpus Steaua la Bucureşti chiar dacă pe teren nu a arătat mai nimic, exceptând ruperile de ritm ale lui Olah John care a semănat panică pe partea dreaptă a apărarii echipei bucureştene.

Steaua a vrut, dar arată că nu poate mai mult, că nu îşi poate depăşi condiţia. Cu un Gigi Becali la timonă care probabil a impus în echipă cam 4 mâini moarte şi îi numesc aici pe portarul Tătăruşanu, Dănănae, Tatu şi în unele momente

Prepeliţă, echipa bucuresteana a dovedit că nu este nevoie doar să îţi doreşti ca să obţii o performaţă. Stanca, chiar dacă a părut la un moment dat rezerva lui Tătăruşanu, trebuia să apere chiar dacă acesta din urmă este un portar de naţională, dar care dovedeşte încă odată inconstanţa arătată în perioada de pregătire.

Dănănae a jucat o repriză şi absolut toate fazele ofensive şi periculoase pentru portarul nostru au venit de pe partea lui fiind de foarte multe ori secondat de un Chiricheş, care a arătat siguranţă şi maturitate în joc. Odată intrat, Martinovic a dat siguranţă pe acea parte a apărării, care a suferit în prima repriză şi chiar dacă a fost depăşit de câteva ori de Olah John, autorul golului victoriei pentru Twente, a fost salvat de acelaşi Chiricheş. Tatu a fost o dezamăgire pentru mine, şi sincer afirm că eu nu îl văd titularul acela de drept care să facă diferenţa în teren. Statura nu îl ajută să se bată cu fundaşii puternici şi chiar dacă încearcă şi se zbate să realizeze ceva, cred că asta nu îl poate impune în prima echipă a Stelei.

Mai mereu în meciul cu Twente a fost defazat faţă de realitatea din teren. Ultimul este Prepeliţă, care chiar dacă a dat siguranţă la mijlocul terenului în mare parte din timpul petrecut pe teren, lejeritatea cu care a tratat faza din urma căreia Twente a înscris mă face să mă gândesc uneori de ce a fost trimis pe teren.

Steaua a strălucit prin cuplul de fundaşi centrali, Geraldo şi mai ales Chiricheş, care au făcut un meci perfect. Geraldo arată de la joc la joc că este o piesă fundamentală în angrenajul gândit de antrenorul Stelei şi dovedeşte încă odată prinevoluţia din teren că îşi merită banii până la ultimul cent. Chiricheş, cu toate că este un debutant în Cupele Europene, după cum am afirmat şi mai sus, a arătat constanţă în joc şi a rezolvat pe lângă fazele sale şi erorile comise de partea dreaptă a apărării Stelei care scârţâie din temelii.

Un alt plus s-a dovedit Eric Bicfalvi, care titularizat de Ilie Stan, în ciuda dorinţei exprimate de Gigi de a nu fi sub nici o formă titular, i-a dat încă o palmă morală finanţatorului reuşind unul dintre cele mai bune jocuri ale lui.

Una peste alta chiar dacă Steaua a pierdut prima manşă de la Bucureşti, Twente a arătat că este o echipă fragilă, de bătut şi care luată tare, şi îngrămădită în propia jumătate de teren poate face greşeli de care atacanţii noştii pot profita şi astfel se poate întoarce balanţa calificării în favoarea echipei noastre.

foto: uefa.com
Social Share Counters

4 Comments.[ Leave a comment ]

  1. FLORIN PALTANEA bine ai venit printre noi. Multa bafta si spor la toate !!

  2. Bine v-am gasit domnilor. Multumesc pentru urari si bafta la toti redactorii si cititorii SportCaffe.ro Numai bine!

  3. Succes, Florin! Dacă mai ai vreo nelămurire, poţi oricând să mă contactezi :)

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>