HomeCârcoteli sportive › Steaua a îngropat şansele câinilor la o iarnă liniştită. Şi bine a făcut!

Steaua a îngropat şansele câinilor la o iarnă liniştită. Şi bine a făcut!

Dacă nu s-ar fi temut şi n-ar fi ţinut prea mult de egal, Dinamo ar fi reuşit să-şi asigure o iarnă liniştită pe primul loc, cu o victorie în faţa Stelei, dar roş-albaştrii au avut mai multă atitudine şi mai mult fler în faţa porţii. Înfrângerea aceasta a venit la fix pentru Dinamo, care ar trebui să-i trezească că prea au adormit la adăpostul celor câteva puncte ce o despart de locul doi.  Prima repriză a fost echilibrată, iar scorul cu care s-a intrat la cabine a fost 1-1.

Dar încă o dată, cele 15 minute de pauză au fost un sfetnic bun pentru stelişti care au ieşit mai montaţi de la cabine şi astfel am avut o nouă echipă a Stelei. Cum i-o fi îmbărbătat Ilie Stan pe băieţi, numai ei ştiu, dar cert este că Steaua a arătat altfel, un joc schimbat, mai deschis, mai pragmatic în defensivă. Pe când, elevii lui Ciubotariu au fost apatici, lipsiţi de curaj şi fără vână, cum se zice în fotbal. Nici golul doi reuşit de Rusescu nu i-a trezit pe dinamovişti, care parcă au fost anesteziaţi. Lipsa de reacţie a alb-roşilor după primirea golurilor spune multe, doar câteva şuturi pe poartă trimise de Marius Niculae, Cătălin Munteanu sau Kone, care nu au făcut decât să-l facă mare pe Tătăruşanu.

Dinamo are mari probleme la construcţie, iar cel puţin după jocul etalat aseară, nu arată ca o echipă de primul loc. Un lider adevărat nu se teme să atace, un lider adevărat trebuie să domine meciul şi să demonstreze că-şi merită locul în clasament, iar câinii n-au arătat acest lucru, fără supărare. Ştiu, e greu să vorbeşti când nu eşti acolo, pe teren, dar ca şi echipă care îşi doreşte să prindă un loc de Europa, trebuie să îndrăzneşti să-ţi doreşti mai mult de la un meci. Dar, între noi fie vorba, eu tot cred că Dinamo are prima şansă la titlu în acest sezon.

Steaua are în schimb un vârf de clasă, un jucător reactivat, Raul Rusescu. Un atacant de careu care poate produce oricând dezechilibru în apărarea adversă şi da emoţii portarilor. Nici Mihai Costea nu e un jucător rău, dincolo de caterinca care se face pe seama lui, cum că nu prea e prieten cu mingea de fotbal, el le poate demonstra tuturor cât de mult se înşeală când îl judecă, prin goluri! Atât, restul sunt poveşti. Şi va demonstra acest lucru atunci când i se va da ocazia, veţi vedea.

Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>