HomeAnalize › Și coloșii mai cedează câteodată în fotbal

Și coloșii mai cedează câteodată în fotbal

pato_milan

Analiză la rece după FC Barcelona – Milan, încheiat cu scorul de 2 – 2, prin golurile reuşite de Pato şi T. Silva, respectiv Pedro, şi Villa de la gazde.

Massimiliano Allegri a reuşit ce tot încearcă Mourinho şi nu reuşeşte de mult timp, să smulgă măcar un punct împotriva Barcei. Italianul a reuşit acest lucru aseară, chiar pe Nou Camp şi chiar într-un meci oficial, primul din cadrul grupelor Champions League. Şi nu un gol, ci două. Reţeta e simplă: încerci să dai un gol în primele minute, cum i-ai prins pe picior greşit, i-ai taxat, dacă se poate în primele 10 minute, iar apoi te baricadezi în apărare şi aperi rezultatul. Dacă îi dai gol Barcei îi ca şi cum ai împunge un taur fioros, nu faci altceva decât să-l enervezi şi să-l porneşti. Aşa şi cu dream team-ul lui Guardiola, dacă le dai gol mai mult îi înfurii.

Pato a profitat aseară de faptul că spaniolii nu-şi găsiseră bine locul în teren în primul minut de joc, iar centrul apărării arăta cam şubred cu Abidal şi Busquets în zonă, acolo unde a fost o pâine bună mâncat pentru Seedorf şi compania pe parcursul meciului, cel puţin până a intrat el capitano, Puyol. Golul i-a găsit pe catalani într-o postură în care nu-i vezi în fiecare zi, şi anume conduşi pe tabelă, pe propriul teren.

Cred că toată lumea a fost şocată de reuşita tânărului şi mult prea talentatului Pato, inclusiv italienii care abia îşi găsiseră locul în templul din Catalunia. Să reuşeşti să conduci Barcelona puţin peste o jumătate de oră din meci e ceva, nu multe echipe şi mulţi antrenori se pot lăuda cu o asemenea reuşită.

Barcelona e o întreagă maşinărie de fotbal care te toacă mărunt cu pasele scurte din apropierea careului mare. Mingea circulă atât de repede încât la un moment dat unul dintre fundaşi tot va fi prins în mirajul jocului de pase bine etalat şi se va descoperi. Strategia Barcelonei din acest meci a fost simplă: pase multe şi scurte în afara careului mare până ce oaspeții ies din defensivă. E mai mult un joc de aşteptare ca adversarul să se deschidă singur în apărare. Toată lumea ştia că defensiva perfectă a Milanului va fi greu de spart şi era nevoie de o tactică prin care trebuie produsă o breşă acolo.

Barcelona a dictat tempoul jocului, a dominat autoritar meciul, iar Milan a stat la cutie, s-a apărat organizat şi a lovit decisiv în ultimul minut. Ziceţi-i noroc, ziceţi-i cum vreţi, dar italienii au jucat partitura tehnico-tactică indicată într-un duel cu trupa lui Messi: organizat, contraatacuri rapide, îi laşi pe ei să construiască şi să ţină de posesie. Sigur, au avut şi noroc, nu neg asta, dar ca o concluzie de final: Milan este prima echipă care a reuşit să facă faţă, zic eu, cu brio, forcingului ofensiv catalan. Din păcate pentru Guardiola, echipa sa este la al doilea meci în care cedează pe final, după 2-2 cu Real Sociedad. Oare să se fi defectat motoraşul campioanei Europei?

Social Share Counters

1 Comments.[ Leave a comment ]

  1. Eu nu cred ca e ok sa stai la cutie si sa te bazezi pe o executie individuala de exceptie. Ce a facut Pato nu se prea repeta.
    Mourinho a incercat de mai multe ori si a si reusit o data, dar a renuntat la abordarea asta.
    E catre imposibil sa nu iei gol de la Barcelona. Daca nu faci nimic ca sa dai gol e clar ca ai pierdut. Numai norocul te poate ajuta.

    Sigur, mai trebuie sa si poti sa ataci Barcelona.

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>