HomeCârcoteli sportive › Serena Williams revine pe primul în clasamentul WTA

Serena Williams revine pe primul în clasamentul WTA

Cele mai noi stiri tenis: Serena Williams revine pe primul loc în clasamentul WTA şi va fi cea mai în vârstă jucătoare care ocupă această poziţie

Americanca Serena Williams s-a calificat vineri în semifinalele turneului feminin din Doha după ce a învins-o în sferturile de finală în trei seturi pe jucătoarea cehă, Petra Kvitova. Meciul nu a fost unul uşor pentru Serena care a pierdut primul set cu 6-3, dar a reuşit să revină. În semifinala de sâmbătă o va întâlni pe rusoaica Maria Sharapova care nu a pierdut încă nici un set aici la Doha. În meciurile directe Serena Williams o conduce cu 10-2 pe rusoaică, însă anul acesta nu s-au mai întâlnit.

Ca urmare a acestui rezultat, Serena Williams va reveni luni în fruntea ierarhiei clasamentului WTA indiferent cine va câştiga turneul de la Doha. În semifinale e prezentă şi bielorusa Victoria Azarenka, care ocupă în acest moment locul 1 în clasamentul WTA, însă aceasta e câştigătoarea de anul trecut şi astfel poate doar să-şi menţină punctele câştigate la ediţia precedentă. Cu această ocazie, Serena Williams va deveni cea mai în vârstă tenismenă care ocupa primul loc în clasamentul WTA, la 31 de ani 4 luni şi 24 de zile. Precedentul record de vârstă îi aparţinea unei alte americance, Chris Evert, care în data de 24 noiembrie 1985 a ocupat ultima dată prima poziţie la vârsta de 30 ani, 11 luni şi 3 zile.

Alte stiri si rezultate tenis: americanca va începe luni a 124-a săptămână non-consecutivă în fruntea ierarhiei WTA. Prima poziţie în acest clasament este ocupată de germanca Steffi Graf cu 377 de săptămâni.

Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>