HomeCârcoteli sportive › Schimbările dese, cheia marilor insuccese

Schimbările dese, cheia marilor insuccese

După ultimele evenimente petrecute în Liga 1 – a se înţelege schimbări de antrenori – sublinează un adevăr pe care îl ştiam demult, schimbările dese reprezintă cheia marilor insuccese. Jorje Costa a fost dat afară de la CFR Cluj după prima înfrângere din acest retur, 0-5 cu Rapid pe teren propriu, şi înlocuit de Ioan Andone, antrenorul cu care formaţia din Gruia a obţinut primele trofee din istoria de 100 de ani a echipei, cupa şi campionatul în sezonul 2007-2008, dar conducerea clubului a considerat că trebuie dat afară înainte să apuce să antreneze în Champions League, de rău ce era. Acum l-au adus de bun ce este, deşi după părerea mea nu cred că echipa avea nevoie de o astfel de schimbare. Era pe primul loc la cinci puncte avans de locul 2. Bun, rău, cu arbitri sau nu, Costa a menţinut echipa acolo sus. Aţi mai văzut voi undeva ca echipa care e pe primul loc să îşi schimbe antrenorul pentru că a pierdut primul meci din retur? Nu ştiu dacă s-a mai întâmplat altundeva decât la noi, dar face parte din ciclul, ca la noi la nimeni.

Liviu Ciubotariu a fost înlocuit la Dinamo cu antrenorul care a reuşit performanţa de a fi dat afară după trei luni, înainte de a începe campionatul – Dario Bonetti. La începutul lunii octombrie 2009 l-au dat afară de rău, în 2012 l-au adus de bun. Din nou, mă văd nevoit să repet, ca la noi la nimeni. Motivele înlăturării lui Ciubotariu ar fi destule, pierderea primului loc şi lipsa de concentrare a echipei fiind cele mai decisive, dar oare doar el să se facă vinovat de situaţia din interiorul clubului, mă întreb eu?

Ilie Stan a fost îndepărtat de la Steaua, iar în locul său a fost readus Mihai Stoichiţă, dat afară pe uşa din dos în 2010, lângă care a revenit şi Mihai Stoica, managerul umilit de patronul cu veleităţi de semi-zeu. După doi ani de la înlăturarea de la echipă, Stoichiţă a fost chemat din nou de bun în Ghencea, ca o soluţie de avarie până la finalul sezonului. Din vară, om vedea noi ce om face, e deviza după care se ghidează conducerea Stelei de câţiva ani buni. Ce urmează, să revină Lăcătuş pentru a nu-mai-ştiu-câta-oară din nou pe banca Stelei ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat?

Nu mai există nimic care să mă surprindă în fotbalul românesc, dar ceva totuşi mă pune pe gânduri: Stoichiţă, Andone şi Bonetti chiar nu au coloană vertebrală sau puţină demnitate în ei, chiar s-au dus aşa cu capul înainte şi au acceptat să revină din nou la echipele de la care au plecat cu un şut în fund? După ce te-a umilit un angajator şi te-a dat afară pe uşa din dos, făcându-te de ruşine în presă şi pe toate canalele media, tu mai accepţi să lucrezi a doua oară cu el? Vă rog să mă scuzaţi, dar eu văd alfel lucrurile când vine vorba de situaţia angajator vs angajat. Odată ce m-ai umilit public şi mi-ai terfelit imaginea (presupunând că aş fi unul din cei trei antrenori), a doua oară pe mine nu mă mai vezi în afacerile tale nici de mi-ai promite propria mea insulă. Dar poate că am eu prea multă demnitate şi nu-mi dau seama.

Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>