HomeCârcoteli sportiveColtul suporterului › Să fim optimişti, putem bate Franţa!

Să fim optimişti, putem bate Franţa!

392910-rk-13156gol-2-torjeMeciul cu Luxemburg de aseară nu a fost unul spectaculos, dar pentru partida cu Franţa sunt sigur că ne vom prezenta mult mai bine şi chiar vom obţine victoria. Să fim optimişti şi să credem în Piţurcă! Aseară am văzut o naţională care a ieşit mult la joc, a combinat mult şi a jucat cu determinare şi încredere. Bine, e inutil să judecăm evoluţia şi jocul după acest meci, Luxemburg nu e o echipă care în mod normal ar trebui să-ţi pună probleme, dar ai noştri nu s-au cramponat şi au reuşit în repetate rânduri să spargă barajul ultra-defensiv al luxemburghezilor. Adevăratele concluzii le tragem după meciul cu Franţa.

Câteva idei despre meciul de aseară. Toate mingile l-au căutat pe Marica şi nu-i prea bine să se întâmple asta, Torje a fost pe tot terenul, Măţel e un plus pe banda dreaptă, chiar mi-a plăcut cum a jucat şi cred că Săpunaru are un concurent serios pe postul de fundaş dreapta. În schimb nu s-a văzut aproape deloc Bucur în atac şi Cociş la mijloc. Oare cât îl va mai încerca Piţurcă pe Cociş când e clar ca lumina zilei că e mână moartă în acea zonă. Nici Costin Lazăr nu a jucat rău şi ar trebui să i se dea mai multă încredere şi pe viitor pentru că are ce arăta. Eu îl consider, alături de Mureşan, unul dintre cei mai buni mijlocaşi la închidere. Aş fi aşteptat mai multe de la Tănase, Bogdan Stancu sau Nicoliţă, ultimii doi intraţi în repriza a doua, dar sper că se vor remarca mai mult în duelul cu Cocoşul Galic.

Nici Franţa nu mai rupe gura târgului în fotbal, a jucat modest cu Albania aseară şi a câştigat la limită, scor 1-2, când puteau şi ei să facă spectacol. Sunt mai sus în clasamentul FIFA, au un lot mult mai valoros, dar ca joc nu sunt foarte diferiţi de noi, părerea mea.

Va fi un meci deosebit de greu pe 6 septembrie, iar numai gândul că nu-i vom avea la dispoziţie pe Torje şi Goian ne înfioară. Probabil în locul lui Goe îl vom vedea pe Chiricheş, care are nevoie de toată încrederea echipei pentru acest meci, iar în locul lui Torje va apărea proaspătul franţuz, Nicoliţă. Sperăm că va fi de bun augur schimbarea asta.

Sunt un optimist incurabil. Hai România!

 foto

Social Share Counters

5 Comments.[ Leave a comment ]

 1. E vai de mama si de zilele noastre! Franta ne bate si daca nu vrea, vorba ciobanului!

 2. Da, esti un optimist incurabil.
  Eu am vazut un meci rusinos si un antrenor care nu stie decat sa distruga.

  Vezi ca ai o mica eroare: Franta a castigat in Albania nu in Belarus.

 3. @Fotbal Fan: mersi. nu stiu cum de am putut sa incurc belarus cu albania :)) graba strica treaba, vorba aia.

  @onyewu: sa nu te miri daca batem, io sunt tare optimist :D

 4. Franţa va şterge cu fotbalul românesc pe jos. Atitudinea conducătorilor frf şi lpf o au jucătorii. Cu o astfel de mentalitate vor fi mereu loser-i.

 5. Mie nu-mi place de nici un fel stilul de joc al lui Piturca. Asta nu inseamna ca Piturca nu a avut rezultate.
  Nu-i neaparat exclus sa aiba rezultat si in meciul cu Franta.
  Ce spun eu este ca as prefera sa jucam si sa iesim cu fruntea sus indiferent de rezultat. Acum, chiar daca castigam, castigam cu antijoc.

  @Vasile Manu: Cu placere.

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>