HomeCârcoteli sportive › Revine Petrolul Ploieşti în elita fotbalului românesc?

Revine Petrolul Ploieşti în elita fotbalului românesc?

Singura formaţie din Liga 1 de care se discută intens în ultimele zile este Petrolul Ploieşti, în două contexte. Primul este acela în care finanţatorul Universităţii Cluj, Florian Walter, s-a hotărât să-şi strângă jucăriile de la Cluj şi să se mute la Ploieşti pentru a sprijini Petrolul, din umbră, el rămânând încă în acte patronul lui “U” până când va găsi un cumpărător dornic să-i ia cele 98% de acţiuni.  Acesta şi-a arătat nemulţumirea despre felul cum a fost ignorat la Cluj de către autorităţilor locale de când a cumpărat echipa. Irelevant este acum să vorbim despre acest subiect, îl vom dezbate mai târziu. Al doilea context este venirea suedezului Sven Goran Eriksson la Ploieşti, susţinut financiar de grupul bancar SeaMed, care pare să fie mutarea ultimilor 20 ani în fotbalul românesc dacă se va  realiza.

Compania italiană SeaMed şi-a arătat interesul de a investi la Petrolul şi a înaintat deja o scrisoare Primăriei, care deţine un procent infim de acţiuni la club. Propunerea însă este una foarte tentantă şi benefică, atât pentru ploieşteni, cât şi pentru fotbalul românesc – grupul italian îşi propune o investiţie de cca. 30 milioane de euro în următorii 3 ani, însă rămâne de văzut dacă se vor înţelege cele două părţi asupra ofertei pentru că grupul SeaMed doreşte să deţină 100% din acţiuni, în timp ce actualul investitor este dispus să vândă doar 75%. Conform unei surse neoficiale. Tot din aceeaşi sursă aflăm că Eriksson ar urma să vină în persoană miercuri la Ploieşti pentru a susţine o conferinţă de presă în eventualitatea în care clubul va fi cumpărat de banca de investiţii cu sedii în Roma, Londra, Auckland (Noua Zeelandă) şi Vietnam.

În cazul în care cele două părţi vor bate palma, Sven Goran Eriksson ar urma să fie numit administrator delegal al echipei, angajarea unui antrenor de talie mondială, iar fiul antrenorului suedez, Johan Eriksson, să fie numit pe postul de director executiv al echipei.

Planurile italienilor par pe hârtie foarte îndrăzneţe: titlul în Liga 1 şi prezenţa în Champions League!

Se prea poate ca toată această “bombă” să nu fie decât o simplă stratagemă de campanie electorală sau o scânteie menită să atragă atenţia asupra clubului. Se zvoneşte că doi jurnalişti de la cotidianul The Guardian , Jamie Jackson şi David Hills, au primit confirmarea chiar de la Eriksson că el NU este implicat în nicio ofertă de preluare a Petrolului, deşi a apărut o confirmare video cu acesta prin Skype care demonstrează contrariul spuselor sale, înregistrare video care este uşor blurată – un motiv în plus să credem că cineva s-a folosit de numele lui Eriksson pentru a atrage atenţia asupra echipei Petrolul Ploieşti. Orice ar fi, toată mişcarea asta pare extrem de dubioasă. Nimeni nu-şi poate explica de ce acest grup SeaMed nu a mers direct la acţionarul majoritar al SC. Petrolul S.A, care este Daniel Capră, un interpus al lui Walter, şi au trimis scrisoarea de intenţie pe adresa primărie. Ce treabă mai avea primăria şi ce decizie ar fi putut lua în acest caz, rămâne un mister deocamdată?

Indiferent de starea negocierilor şi decizia finală, cu tandemul Walter-Capră sau utopia Eriksson-SeaMed, viitorul lui Petrolul sună bine din sezonul următor.

Dragi ploieşteni,

Nu vă îmbătaţi cu apă rece, odată cu venirea lui Walter  la echipa voastră, nu va curge lapte şi miere. V-o spune un clujean, fan al Universităţii Cluj, care a văzut în acest Walter un finanţator diferit, cu viziune, un altfel de patron faţă de fauna care există în conducerea cluburilor româneşti de fotbal. M-am înşelat. Florian Walter nu este decât un alt creditor şi şmecher plin de interese ascunse, care pozează foarte bine într-un mare iubitor de fotbal. El merge la Ploieşti pentru a primi din partea autorităţilor locale anumite  facilităţi (terenuri, contracte cu salubrizarea). Aveţi mare grijă.

 

Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>