HomeCârcoteli sportiveColtul istoriei › Remember: Steaua – Middlesbrough 4-3

Remember: Steaua – Middlesbrough 4-3

Semifinala Cupei UEFA din 2006 le-a adus faţă în faţă pe Steaua Bucureşti şi Middlesbrough. 20 aprilie 2006. Steaua învingea în prima manşă, la Bucureşti, cu scorul de 1-0, prin golul marcat de Nicolae Dică în minutul 30. Returul avea să se transforme într-un coşmar pentru întreagă suflare stelistă. 27 aprilie 2006. Steaua reuşeşte să marcheze de două ori prin Nicolae Dică (’16) şi Dorin Goian (’24), dar Boro nu se lasă. Massimo Maccarone a fost killer-ul Stelei. Imediat după golul marcat de Goian, Maccarone a redus din diferenţă. 1-2 şi Steaua era în corzi.

În repriza a doua a celei de-a doua manşă s-a declanşat iadul. Mark Viduka marchează în minutul 69 şi duce scorul la 2-2. Câteva minute mai târziu, Chris Riggott marchează pentru 3-2. Lovitura de graţie o dă acelaşi Maccarone în minutul 89 cu o lovitură de cap care semnează sentinţa meciului. Middlesbrough în finală. Steaua OUT.

Nici unul din marcatorii meciului nu se mai regăseşte în lotul echipelor actuale. Dică e la Manisaspor, Viduka s-a retras din activitate, Riggott e liber de contract şi Goian face echipă cu Maccarone la Palermo.

În finală, Middlesbrough a întâlnit-o pe Sevilla şi a pierdut ruşinos cu 0-4. Umbra echipei care învingea pe Steaua cu 4-3 a dispărut.

Dacă vreţi să revedeţi golurile golurile acelui meci.

Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>