HomeCârcoteli sportive › Regal de tenis la Cluj-Napoca – Cupa Davis

Regal de tenis la Cluj-Napoca – Cupa Davis

Tenis la intensitatea maximă. Un adevărat spectacol pe zgura albastră. Dueluri pline de încrâncenare. Sunt doar câteva din caracteristicile partidelor de Cupa Davis ce au avut loc în acest weekend în Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj-Napoca. ROMÂNIA a întâlnit reprezentativa FINLANDEI într-o confruntare a cărui scop a fost menţinerea în Grupa I a zonei euro-africane.

Echipa României este formată din Horia Tecău, Florin Mergea, Victor Crivoi şi Marius Copil, coordonaţi de căpitanul nejucător Ciprian Porumb.

Tecău şi Mergea, după 4 ani din nou împreună pe terenul de tenis. Cupa Davis. CLUJ!

Un spectacol de tenis inedit pe care regret din suflet că l-am pierdut, o boală tipică copilăriei m-a cuprins acum la 24 de ani şi m-a condamnat să stau în casă. Astfel, am fost nevoit să-i privesc pe Tecău & Co. din faţa micului ecran, dar parcă altfel era dacă aş fi simţit emoţiile jucătorilor din tribună şi vibe-ul sălii după câştigarea unui set de către ai noştri. O competiţie de asemenea anvergură trebuie urmărită LIVE fără doar şi poate, e o ocazie unică să asişti la desfăşurarea unei competiţii internaţionale de asemenea importanţă. Nu în fiecare zi are ocazia oraşul tău să găzduiască o partidă a prestigiosului turneu internaţional de Cupa Davis.

Tenisul a început să-mi placă din ce în ce mai tare. E un sport elegant, rafinat, spectaculos şi extrem de captivant. E altceva faţă de clasicul “sport rege” cu care suntem obişnuiţi cu toţii. Am început să fac diferenţa între break şi tie-break, între ghem şi set, să înţeleg mai bine regulamentul acesta atât de stufos pe care îl are. Şi zău dacă nu mă fascinează tot mai tare acest sport de fiecare dată când îl urmăresc. Fiecare partidă mă ţine captiv în faţa televizorului pâna la final. Tenisul e genul acela de sport care te face să te întrebi, în timpul unui meci, oare ce lovitură mai pregăteşte jucătorul X, oare cum o să-şi mai surprindă Y adversarul. Tenisul e un sport al surprizelor, întotdeauna va apărea o lovitură spectaculoasă, întotdeauna va exista o mutare cu care un jucător să-şi (ne) surprindă adversarul, iar asta e ceea ce îl face atât de frumos.

Am văzut în acest weekend la Cupa Davis o demonstraţie de tenis spectacol. Partide intense ca ritm şi multe resurse fizice consumate din partea combatanţilor pe zgura albastră. Toţi au dat tot ce au avut mai bun din ei în acest meci, nimeni nu s-a menajat, nimeni nu a lăsat-o mai moale. Am văzut un Marius Copil care nu i-a făcut un meci deloc uşor lui Jarkko Nieminen, un Crivoi care pur şi simplu şi-a dat viaţa pe teren în meciul cu Heliovaara pentru punctul decisiv care a adus României menţinerea României în grupa 1 a zonei euro-africane. Crivoi nu s-a precipitat când Heliovaara avea avantaj şi controla partida, a jucat calm, calculat şi determinat. Desigur, putea să şi piardă, dar nu a făcut-o, a luptat eroic cu mult mai tânărul său adversar (e o diferenţă de 7 ani între Heliovaara şi Crivoi totuşi).

Mi-a plăcut cuplul Mergea/Tecău, care, reunit după 4 ani de pauză pe terenul de tenis, a făcut un meci de zile mari în faţa cuplului finlandez Nieminen/Timo Heliovaara şi a dus România în avantaj la 2-1 în a doua zi. Vreau să-i mai văd împreună, fac o echipă redutabilă care sunt convins că va mai ajuta România şi pe viitor. “Gemenii tenisului românesc”, ah ce frumos sună! Sper doar să treacă peste orgoliile personale şi să formeze o echipă şi după această partidă cu Finlanda. Pentru tricolor!

Competiţii precum cea de Cupa Davis să tot găzduim!

HAI ROMÂNIA!

Vineri, 14 septembrie 2012

Victor Crivoi – Jarkko Nieminen 0-3 (5-7, 1-6, 2-6)
Marius Copil – Harri Heliovaara 3-1 (3-6, 6-4, 6-2, 6-4)

Sâmbătă, 15 septembrie 2012

Horia Tecău/Florin Mergea – Jarkko Nieminen/Timo Heliovaara 3-0 (6-4, 7-6, 6-1)

Duminică, 16 septembrie 2012

Marius Copil – Jarko Nieminen 1-3 (3-6, 5-7, 6-1, 6-7)
Victor Crivoi – Harri Heliovaara 3-2 (6-4, 6-7, 7-6, 3-6, 7-5)

Social Share Counters

1 Comments.[ Leave a comment ]

  1. Mergea/ Tecau au jucat fff bine la dublu. Compact si eficient cuplul format din cei 2 romani.

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>