HomeCârcoteli sportive › Reduta Emirates fost cucerită!

Reduta Emirates fost cucerită!

Etapa a 6-a Premier League a oferit iubitorilor fotbalului britanic un meci de mare impact atât din perspectiva duelurilor londoneze cât și prin prisma supremației în clasamentul englez. Arsenal și Chelsea și-au măsurat forțele pe Emirates într-o partidă care ar fi trebuit să dea măsura forțelor celor două combatante și totodată pretendente la coroana Premier League.

La finalul partidei învingători au ieșit de pe teren “albaștrii” lui Di Matteo, în timp ce “tunarii” lui Wenger s-au văzut puși în fața primei înfrângeri din acest sezon. Înfrângere care e cu atât mai neplăcută cu cât echipa din Nordul capitalei Marii Britanii venea după o victorie cu 6-1 în fața celor de la Coventry în Cupa Ligii Angliei, iar echipa se afla într-o creștere vizibilă de formă. Cu același scor, și in aceeși competiție, a câștigat și Chelsea în fața lui Wolverhampton, iar acest succes se pare că i-a impulsionat și în derby-ul cu Arsenal.

Învingătoarea acestei partide s-a decis nu în urma unui joc ofensiv excelent fructificat, ci datorită unor erori nefericite în defensiva gazdelor. “Omul negru”, acest veritabil cal troian din defensiva lui Arsenal, a fost Laurent Koscielny care a contribuit decisiv la cele două goluri marcate de formația din Vestul Londrei. Mai întâi l-a marcat necorespunzător în propriul careu pe Fernando Torres la o lovitură liberă transformată de acesta în gol, ca mai apoi, în prima parte a celei de-a doua reprize, să devieze în proprie poartă o altă lovitură liberă executată înșelător de Juan Mata. La ambele goluri, co-vinovat poate fi numit și portarul Vito Mannone, care a fost mult prea static și fără reacție la ce se întâmpla în propriul careu.

Golul tunarilor, marcat de Gervinho, a venit ca urmare a unei perioade foarte bune de joc al elevilor lui Wenger, fiind facilitat și de o inexactitate a lui John Terry. În afară de această reușită din finalul primei reprize gazdele au mai ratat prin Podolski, printr-o lovitură de cap și prin rezerva Olivier Giroud, autor a două mari ocazii. Atât la ocazia germanului cât și la prima ratare a lui Giroud, reflexele portarului Cech au fost decisive, acesta reușind să respingă mingea inextremis. În afara acestor ocazii, Arsenal a dominat steril, fără a avea capacitatea de a concretiza acțiunile ofensive, în timp ce pe plan defensiv fundașii au avut o serie de inexactități de pe urma cărora adversarii ar fi putut înscrie. Chelsea, având în componență jucători ofensivi foarte rapizi și tehnici, a făcut în fața tunarilor un joc perfect la mijlocul terenului prin care au păstrat posesia foarte bine, împiedicând construcția adversarilor. Profitând și de cele două goluri primite practic cadou, jucătorii lui Di Matteo nu au avut altceva de făcut decăt să conserve rezultatul, să impiedice construcția adversarului și să lovească pe contra-atac.

2-1 a fost scorul final într-un meci frumos și spectaculos care îi oferă lui Chelsea posibilitatea de a-și consolida prima poziție în clasament, iar detractorilor lui Arsenal le oferă motive pentru a mai cârcoti despre slăbiciunile din defensivă și despre ineficacitatea atacanților tunari.

Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>