HomeCârcoteli sportive › PTC Grand Finals: Stephen Lee triumfător în Irlanda

PTC Grand Finals: Stephen Lee triumfător în Irlanda

Marele Stephen Lee a reuşit să îl pună la colţ pe campionul mondial din 2010, Neil Robertson, cu scorul de 4-0, în cadrul marei finale de PTC (Players Tour Championship) ţinută în Galway, Irlanda.

Dacă în urmă cu două săptămâni îl vedeam pe Stephen Lee luând bătaie cu un incredibil scor de 10-1, Mark Allen fiind în mare răspunzător de acest lucru, nu la fel s-a întâmplat duminică seară.

Englezul s-a arătat stăpân pe situaţie, a pornit un atac strategic şi a reuşit astfel să se impună în faţa unui jucător care a câştigat toate finalele pentru care s-a calificat (până acum, fireşte).

Încrucişarea de tacuri a început destul de anevoios, ambii jucători nefiind încă în „the zone”. Cel mai mare break realizat în cadrul primului frame a fost un rahitic 26, marca Lee, englezului luându-i numai puţin de 47 de minute pentru a-şi adăuga primul punct pe tabelă.

Ritmul a devenit puţin mai alert după un break de 52 de puncte, în timp ce un 47 îl lansa pe „Bulldog-ul” Lee la 3-0, la doar un pas de marea victorie.

Robbo, a făcut tot posibilul să rămână în joc, însă frame-ul cu numărul patru îl găsea pe australian cu doar un break de 27, Lee revenind la masa şi înscriind de zor.

Dar bilele nu erau împrăştiate prea prietenos, în special ultimele două roşioare, Lee eşuând în tentativa de a o înscrie pe prima (care de fapt resprezenta bila de meci) şi oprindu-şi break-ul la 66.

A început lupta loviturilor de siguranţă, luptă care însă a fost câştigată de Robertson după ce Lee înscria deopotrivă o bila roşie, şi bila albă. 35 de puncte mai târziu, campionul mondial din 2010 forţa repozitionarea bilei negre pe masă.

A durat ceva timp până când primul dintre gladiatorii postavului verde să facă o primă greşeală, însă într-un final inevitabilul s-a petrecut. Robbo lasă bila neagră numai bună de înscris în buzunarul de centru stânga, Lee rezolvând „ecuaţia” într-o fracţiune de secundă.

Astfel Stephen Lee şterge puţin din ruşinea pe care a trebuit  să o experimenteze în urmă cu două săptămâni în China, dar pleacă acăselu’ şi cu un frumos cec în valoare de 70.000 lire sterline şi 3.000 puncte.

Ediţia din acest an, cea de-a doua din serie, a oferit publicului amator de snooker foarte multe surprize, prima dintre ele fiind că Shaun Murphy, campionul de anul trecut, nu a reuşit să se califice pentru a-şi apăra coroana.

Cum de e cu putinţă? Simplu: PTC Grand Finals reprezintă ultima staţie după cele 12 mini turnee de PTC ţinute parţial în Marea Britanie, parţial în afara ei pe durata întregului sezon. Regula de aur pentru a te califica în marea finală a fost să iei parte la cel puţin trei PTC-uri şi trei EPTC-uri (European Players Tour Championship) şi să strângi cât mai mulţi bani cu putinţă, astfel încât să te califici în Top 24. Aşa se face ca Shaun nu a fost pe listă.

Dar după cum va spuneam surprize au fost multe, printre ele numărându-se şi revenirea la viaţă a lui Jack Lisowski, tânărul englez reuşind să îl învingă pe favoritul Barry Hawkins cu 4-3 în prima rundă, dar şi Jamie Jones, galezul trimiţându-l acasă pe nimeni altul decât John Higgins tot cu scorul de 4-3, însă pierzând la mustaţă disputa cu Andrew Higginson din runda următoare.

Chinezul Xiao Guodong a avut şi el o cursă demnă de invidiat dupa ce l-a bătut cu 4-2 pe Dominic Dale, dar şi pe … peee …. Judd Trump!!! A căzut ce-i drept „pradă” aceluiaşi Andrew Higginson care însă avea să fie „dat jos de pe tron” chiar de către Stephen Lee în semifinale.

PTC Grand Finals precede ultimul mare turneu de puncte din calendar (China Open, care va debuta pe 26 martie), următorul pe listă fiind marele şi magnificul Campionat Mondial de la Sheffield. Vă vine să credeţi că a trecut deja un an?

Social Share Counters

1 Comments.[ Leave a comment ]

  1. It’s valuable to colntmptaee this as I look around the house and once again decide I have too much stuff. I find it very hard to make decisions about things, partly because they evoke memory and sentiment. Still, very few of the important things in life are things, something that comes home to me when I spend time with my father, whose memories are ebbing away. I’d give up a lot of possessions to hear him tell stories again.

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>