HomeCârcoteli sportiveColtul suporterului › Psihologie inversă

Psihologie inversă

Naţionala României va da peste Olanda, Turcia, Andorra, Ungaria şi Estonia la Campionatul Mondial 2014 din Brazilia. Iar am avut noroc să dăm peste adversari facili şi să scăpăm de greii grupelor, dar oare vom reuşi să profităm de acest noroc şi să ne impunem în faţa acestor adversari? Nu e prima dată când scăpăm de adversari grei ca Germania, Italia, Spania sau Anglia. Şi la Euro am avut noroc cu carul, dând peste naţionale foarte slab cotate, ca Luxemburg, Albania sau Belarus. Problema e că nu ştim să ne impunem în faţa lor şi să profităm de mâna de ajutor pe care ne-a întins-o destinul.

Chiar dacă nu l-am lăsat să se retragă cu gol din amicalul cu noi, brazilianul Ronaldo a avut mână bună şi ne-a dat un motiv bun să sperăm la play-off pentru CM din Brazilia. N-aş vrea să mă hazardez şi să afirm că ne calificăm fără probleme, am mai făcut-o şi când am aflat adversarii de la EURO 2012 şi nu stăm prea bine în clasament la ora actuală, unde ocupăm un ruşinos loc 4, în faţa noastră aflându-se mult mai “titratele” Belarus şi Bosnia. Înainte să înceapă campania de calificări la EURO, am zis că nu vom avea nicio problemă şi nu avem cum să ratăm această calificare. Rezultatul? Egal cu Albania în prima etapă, egal cu Belarus în a doua etapă, înfrângere cu Franţa în a treia, înfrângere cu Bosnia în a patra. Ca norocul că i-am bătut pe amărâţii din Luxemburg în etapa 6 şi pe bosnieci în etapa 7 că altfel eram sub albanezi şi luxemburghezi.

Nu avem nicio şansă să ajungem la Rio în 2014, să fim serioşi! Realitatea e că Turcia, Olanda şi chiar Ungaria sunt cu două clase peste noi. Sunt mai organizaţi, disciplinaţi în teren şi sunt mai preocupaţi de fotbal decât de viaţa extrasportivă, spre deosebire de noi. Sunt convins că olandezii vor defila cu noi, cu turcii vom avea probleme serioase în a scoate măcar un egal (îl au pe Hiddink care nu a ratat nicio calificare la EURO cu echipele pe care le-a antrenat), iar vecinii noştri de la vest, Ungaria, ne vor administra o înfrângere de s-o ţinem minte. Acuma, fie vorba între noi, chiar cu Andorra şi Estonia nu cred că putem avea probleme, oricât de sceptic am fi, dar la noi orice-i posibil.

Ce şanse să avem să trecem de grupe la CM 2014 când s-ar putea să ne inaugurăm stadionul naţional cu Uzbekistan, Peru sau, în cel mai bun caz, Franţa? Întrebarea de final, avem noi valoarea necesară ca să putem emite pretenţii la Campionatul Mondial?

Nu sunt anti-naţionalist, până acum am avut încredere de fiecare dată în naţională şi tot cu un gust amar am rămas după fiecare turneu, dar acum, cine ştie, poate merge psihologia inversă şi ne calificăm din greşeală. Eu zic că dacă ne unim toţi şi strigăm în cor că nu avem nicio şansă să mergem în Brazilia, poate se va întâmpla o minune.

Social Share Counters

5 Comments.[ Leave a comment ]

  1. @Vasile Manu: daca e asa cum zici tu in primul paragraf, avem sanse pentru prima data in istorie sa terminam un campionat mondial pe locul 3. numai ca sunt preliminarii :D

  2. Cam asta-i eterna noastra problema, ca mai sunt alte echipe in fata noastra care nu ne lasa sa castigam si noi o competitie :)))

  3. hi manule sa aducem Sudanul de Sud pentru inaugurarea National Arena! :))

  4. ne-ai dat jos banneru? :( noi ti-l lasam ;)

  5. Nici aia din Sudan nu or sa vina, au altele pe cap nu sa joace cu amatori ca noi :))))

    Am tinut bannerul ala cateva luni bune, dar mai trebuie sa sustinem si alte proiecte sportive, nu? :D Oricum de ramas, ramaneti in blogroll clar :)

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>