HomeCârcoteli sportiveImaginatie sportiva › Presupunerea de seară – suntem fotbaliști

Presupunerea de seară – suntem fotbaliști

Hai să punem de o ipoteză demnă de FAI (fundamentele algebrice ale informaticii), adică care implică o problemă atât de plauzibilă în viața reală încât nici biserica nu va crede în ea. Să presupunem că toți, eu și tu, cititorul cu opinie personală, suntem fotbaliști profesioniști și jucam handbal fotbal la o echipă micuță, dar de prima jumătate a clasamentului tării aferente.

Eu joc la Utrecht. Sunt însuși Ricky van Wolfswinkel și luna asta sunt pe cale să mă transfer la o echipă poate mai demnă de prestațiile mele din ultima perioadă. Moșuleții, așa numiții scouteri, m-au văzut încă de la începutul anului trecut, pe mine și pe prietenul Eljero Elia (ăsta poți să fi tu). Îl lăsăm la o parte pe Ola Toivonen că el nu-i de acilea de prin red light district. Repet, eu sunt van Wolfswinkel, nici de cum copilul de 19 ani Balaban, suporter Liverpool.

Și cin’ ne caută până la urmă? Liverpool și Napoli pe mine, iar pe tine doar patronii americani ai lui Liverpool (fie vorba între noi, ăia-s cu banii deci e infinit mai bine). Mno, eu ce mama lui aleg? Prima opțiune e să joc alături de niște italieni într-un oraș puțin cam nasol, la o echipă plină de copii ce vor să plece (un exemplu e slovăcuțul ăla de ne-a dat și nouă gol), dar care echipă încă trăiește în spiritul Maradona și mai atrage câte un jucător bunicel. Sau, a doua opțiune – să merg să mă antrenez pe Merseyside, unde-i plin de oameni dedicați clubului și jocului (Gerrard, Kuyt și parcă eternul Carragher), unde e un Sammy Lee veșnic protector și unde am un ditai Anfield cu locomotiva principală – The Kop.

Am 21 de ani, șanse să-mi rup picioarele am mai puține ca Robinho. Dacă aleg acum Napoli poate joc în Europa League alături de pletosul Cavani (deși pe hârtie cică nu ai voie să joci pentru două echipe în același sezon de cupe europene), iar dacă mă duc pe Anfield risc să joc bine și să mă trezesc cu o baladă personală și mai pot spera la un sezon 2011-2012 plin de succese. Bani nu cred ca iau mai mulți la Napoli decât mi-ar da americanii cormorani.

Problema de discutat la cafeluța de mâine: performanță acum sau mâine? În ideea în care Napoli e un fel de Utrecht în Italia și Liverpool e totuși Liverpool. Napoli o fi în formă astăzi, dar riști să nu mergi la Liverpool pentru că-i o mare varză temporară?

Social Share Counters

2 Comments.[ Leave a comment ]

  1. Îl vrei la Steaua? :P

    Serios vorbind, aş alege clar Liverpool. De ce să nu sper că oi avea marea şansă să conving că merit un loc la ei?

  2. OK. Am eu oare cohones sa vad daca sunt suficient de bun sa joc alaturi de Stevie si Jamie ? Sau sa merg pe varianta “mai sigura” in speranta ca intr-o buna zi se va uita iar o echipa mare la mine ?
    Eu as merge cu Liverpool, dar sunt fan al ligii engleze, deci nu pot fi obiectiv catusi de putin.

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>