HomeAnalize › Oţelul din Galaţi, mai strălucitor decât Steaua din Bucureşti

Oţelul din Galaţi, mai strălucitor decât Steaua din Bucureşti

Înaintea meciului din Supercupa României, Gigi Becali  declara că e sigur că vor învinge Oţelul şi nu concepe să plece învins din Piatra Neamţ. Uite că a trebuit să plece învins!

Am auzit expresia că Steaua e la început de drum, trebuie să mai transfere câţiva jucători şi atunci vom vedea adevărata faţă a echipei. Într-adevăr, dacă vor să facă faţă în Europa League trebuie să transfere ceva jucători de valoare, altfel nu prea au şanse. Degeaba încearcă Bănel să recupereze mingi dacă mijlocaşii nu construiesc, iar numărul mare de pase laterale nu e o soluţie! Apărarea este extrem de slabă, o echipă mai puternică ca Oţelul, cu un joc mai ofensiv, cum vedem des în cupele europene va distruge Steaua și vor avea nicio şansă cu actualul lot. Problema e că, de aproximativ trei ani, Steaua e tot la început de drum, tot construiesc, aduc jucători, dar nu formează un lot omogen şi competitiv! Desigur principalul vinovat e Gigi Becali, deoarece nu are răbdare şi nici nu se pricepe la fotbal (cum a şi recunoscut-o de câteva ori!) dar uită repede acest fapt şi se apucă din nou de construcţia lotului, fără a avea un manager sportiv bun lângă el. Am observat că Steaua de multe ori nu a încercat să construiască, trimiţând mingi lungi din propria jumate, la bătaie pentru atacanţi. Cu astfel de tactică şansele de a triumfa scad mult (cel mai bun exemplu e meciul de la Middlesbrough).

Rămânând la Steaua, am rămas puţin surprins că Mihai Stoica nu a declarat nimic la finalul partidei cu Oțelul, el de obicei fiind între primii care acordă interviuri, dar se pare că nu e aşa de vorbăreţ când echipa lui pierde şi nu poate acuza pe nimeni…

Oţelul a jucat mai bine ca Steaua, au o echipă mult mai omogenă, se vede că majoritatea jucătorilor alcătuiesc o echipă de mai mult timp. Au siguranţă în joc şi, ce e important, controlează mijlocul terenului în mare parte a timpului. Au câştigat Supercupa pe merit, dar în Champions League va fi mult mai greu. După părerea mea şi ei ar trebui să transfere câţiva jucători de valoare şi dacă vor avea puţin noroc poate vor termina măcar pe locul trei în grupe.

Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>