HomeCârcoteli sportiveColtul suporterului › Niculescu, file din istorie

Niculescu, file din istorie

Claudiu Niculescu a mai scris o filă în istoria Universităţii Cluj.

1 mai 2011. Ploieşti. Astra este neînvinsă de 8 partide, Universitatea trecea printr-o perioadă foarte bună. Două echipe de mijlocul clasamentului, cu 38 de puncte înaintea acestei partide. Se anunţa un meci echilibrat, dar spectaculos. A câştigat la final cine trebuie, adică “U” Cluj :D Dar nu oricum, ci cu un gol de povestit nepoţilor seara înainte de culcare. La scorul de 1-0 pentru gazde încă din minutul 4, Niculescu a reuşit golul care i-ar face invidioşi şi pe artizanii fotbalului spectacol din Premier League, Spania şi brazilienii care ne-au obişnuit cu asemenea reuşite, în minutul 72 al meciului. Claudiu şi-a pus din nou amprenta pe istoria Universităţii – cu cel mai frumos gol din istoria clubului şi, înclin să cred, cel mai frumos din istoria fotbalului românesc.  Nu cred că mi-a fost dat să văd vreun gol din corner în România, poate s-au dat înainte să apar eu pe lume, se poate, nu cunosc toată istoria fotbalului românesc, dar de când urmăresc eu fotbalul din România nu am văzut o asemenea bijuterie. Păcurar a trimis şi el mingea în poartă în minutul 85 şi a adus toate cele trei puncte la Cluj.

Să dai gol din corner e un omagiu adus Zeului Fotbal. Mă simt bine să fiu contemporan cu Niculescu. Peste vreo câţiva ani când voi avea şi eu la rândul meu copii şi nepoţi, voi avea grijă să le aduc aminte de golul acesta, asta dacă nu se vor mai da altele mai spectaculoase între timp.

Mai avem de jucat cu Sportul acasă, Pandurii în deplasare, Rapid acasă şi în ultima etapă cu Târgu Mureş în deplasare. Dacă jucăm la fel, avem şansa să scoatem maxim din ultimele 4 meciuri, 12 puncte care ne-ar propulsa acolo sus, în primele 8 echipe. Sportul e lanterna roşie, dar are câţiva jucători care pot schimba oricând soarta unui meci, mă refer la Ferfelea, Curelea, Tibi Bălan, Cristi Irimia sau Farmache. Pandurii are momente când joacă bine, dar mai multe când joacă prost, sper să profităm de ultimele şi să luăm 3 puncte. Mare atenţie la Lemnaru, fostul nostru atacant, are demonstrat ceva în faţa fostei sale echipe. Rapidul nu mai sperie pe nimeni în campionat, dar cred că vor trage tare să prindă ultimul loc de Europa League. E meci greu. Târgu Mureş e echipa care m-a surprins plăcut în acest sezon, de când a venit Sabău la echipă parcă a renăscut fotbalul din Mureş. Mare atenţiei la Astafei, e un jucător care poate decide un meci de unul singur.

Dacă continuăm să jucăm la fel avem mari şanse să terminăm mai sus de locul 10 în clasament.

Social Share Counters

4 Comments.[ Leave a comment ]

  1. jos palaria in fata lui Claudiu. pacat ca el si Danciulescu, doi marcatori de clasa nu au fost incununati cu mai multe sanse la nationala.
    o mica rectificare, Dacian Varga nu mai e la Sportul, e la Kubanul lui Dan Petrescu.

  2. am uitat de Varga. mersi de informare. am corectat :)

  3. N-am crezut nici până-n momentul transferului lui Niculescu la “U” că voi aprecia atât de mult un dinamovist… dar uite cum e fotbalul! Cât despre ultimele 4 etape, las’ că e bine şi pe locul 10

  4. E bine, eu nu zic nu, dar daca se poate sa urcam mai sus de ce sa nu o facem? Da bine la moralul jucatorilor pentru sezonul viitor :-)

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>