HomeCârcoteli sportive › New Dinamo 2012 arată mai bine ca 2011

New Dinamo 2012 arată mai bine ca 2011

Într-o perioadă în care majoritatea populaţiei e plecată prin concedii la munte, la mare sau prin străinătate, în weekend s-a disputat pe impresionanta Arenă Naţională prima partidă oficială cu trofeul pe masă din noul sezon competiţional 2012-2013 – Supercupa României. Puţinii spectatori care au luat parte la acest meci pe o căldură cu greu suportabilă, cca. 7-8000, au avut ce vedea, deoarece meciul a fost unul antrenant şi spectaculos, cu o echipă a lui Dinamo foarte bine aşezată în teren, un control al balonului perfect şi un ritm de pase rapid.

Chiar dacă CFR Cluj a pornit ca şi favorită pe hârtie, New Dinamo a surprins plăcut. Cu toate că, cel puţin pe tabelă, meciul a fost unul strâns şi echilibrat, alb-roşii au zburdat pe teren, fiind peste feroviarii clujeni la capitolul posesie şi ocazii avute. Demult nu am mai văzut o echipă a lui Dinamo atât de constructivă, ofensivă şi pragmatică în defensivă. Practic, în afară de cele două goluri primite de Bălgrădean, apărarea dinamovistă a funcţionat bine şi a închis perfect culoarele spre poartă.

Dinamo şi-a găsit în sfârşit antrenorul care-i lipsea, iar dacă i se va asigura italianului liniştea necesară de care are nevoie, se poate construi o adevărată echipă competitivă în Ştefan cel Mare, una de temut în Liga 1, care să nu mai fie din categoria “nu mai sperie pe nimeni”. Deja scheletul formaţiei ideale pare a fi format: cu Nica, Luchin, Pulhac şi Dragoş Grigorie în defensivă, Boubacar, Issa Ba, Cătălin Munteanu şi Cosmin Matei la mijloc, iar Alexe şi Ţucudean în atac. Nu ştiu ce s-a întâmplat în intersezon la Dinamo, dar cine s-a ocupat de transferuri pare să fi avut mână bună de data aceasta: Boubacar, Issa Ba şi Nica sunt transferuri reuşite, jucători de care avea nevoie echipa. Sunt curios dacă va reuşi Bonetti să-l şlefuiască pe puştiul teribil Cosmin Matei şi să-l revitalizeze, că toată lumea din fotbal l-a dat ca fiind mare fotbalist, talent cu carul, noul Hagi şi alte asemenea laude, dar până acum nu a demonstrat nimic, ba mai mult, viaţa extrasportivă a ajuns să-l definească mai mult decât talentul cu mingea la picior.

Dacă la începutul sezonului trecut a mai fost o tentativă de un New Dinamo, în care, la fel, s-a încercat construirea unei noi echipe, dar s-a eşuat lamentabil, anul acesta, New Dinamo 2012 pare să arate mult mai bine decât versiunea din 2011.

Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>