HomeFotbal european › Nebuniile frumoase ale fotbalului

Nebuniile frumoase ale fotbalului

Am avut un sfârşit de săptămână plin de fotbal, aşa cum ne place nouă bărbaţilor să avem mai tot timpul. Au fost nişte nebunii de meciuri care au transformat weekend-ul într-un adevărat spectacol fotbalistic plin de goluri şi aş face o mare greşeală dacă nu le-aş nota. Pentru cei care nu aţi fost pe recepţie în acest weekend, fiind ocupaţi cu altceva mai importat decât fotbalul, am scrijelit câteva idei despre cele mai interesante meciuri.

Mai întâi zburăm în Anglia şi ajungem pe Upton Park, acolo unde echipa gazdă, West Ham, întâlnea liderul Manchester United. O adevărată nebunie de meci; personal am rămas şocat când am văzut 2 în dreptul lui West Ham, pentru că nu am prins începutul meciului. Gazdele au preluat conducerea după două penalty-uri transformate de Mark Noble în debutul partidei. Nu mulţi s-ar fi aşteptat la un asemenea scor, cred că şi cei mai aprigi contestatari ai oaspeţilor au rămas surprinşi. Visul suporterilor lui West Ham nu ţinut mult şi a fost spulberat în repriza a doua de un Rooney în mare formă în ultima vreme, care a reuşit trei goluri de senzaţie. Hernandez a întors cuţitul în rană şi a stabilit rezultatul final, 2-4.

***

Următoarea destinaţie: Germania. Liderul Dortmund întâlnea pe Hannover în faţa propriilor suporteri. Oaspeţii s-au dovedit a fi o nucă destul de tare, dar după o primă repriză destul de ştearsă în ocazii, a venit golul lui Abdellaoue din minutul 56 care a trezit practic furia galben-neagră la viaţă. Hannover nu a condus nici cinci minute pe tabelă că repede a venit golul lui Goetze în minutul 59 care a restabilit egalitatea. Borussia nu s-a oprit la un gol, demonstrând încă o dată, dacă mai era nevoie, că nu ocupă primul loc dintr-o întâmplare, şi a mai dat încă trei până la final. Lucas Barios a reuşit dubla (’64 şi ’72), iar Grosskreutz a închis tabela. Senzaţională echipă, o adevărată maşinărie de fotbal care atunci când are uleiul potrivit dă un randament foarte bun.

***

Ne urcăm în avion şi zburăm spre Cizmă, acolo unde aterizăm la Milano pentru a asista la derby della Madoninna şi a face o sesiune de shopping evident, că dacă te duci la Milano şi nu faci shopping îţi scade rangul. Revenind la fotbal, AC Milan a măturat pe jos cu rivalii de la Inter, dominându-i de la un capăt la celălalt al meciului şi învingându-i la scor de neprezentare. Pato, omul meciului, a deschis scorul chiar când Julio Cesar îşi aranja mănuşile, în primul minut. Veştile rele nu se opresc aici şi continuă şi în repriza a doua. Chivu vede roşu de la arbitru pentru “fapte de bună purtare” şi pleacă cu o jumătate de oră mai repede la cabine. Se pare că eliminarea lui i-a dat niţel peste cap tactica lui Leonardo. Şi ca să fie tot tacâmul complet, Pato a reuşit dubla în minutul 62, iar Cassano s-a remarcat prin performanţa de a fi primul fotbalist din lume care dă gol şi primeşte roşu în acelaşi minut (90).

***

Am păstrat ce-i mai bun pentru final. Rămânem tot în Cizmă, dar schimbăm oraşul şi ziua. Luăm autocarul şi ne îndreptăm spre Napoli, unde asistăm la un adevărat recital de goluri. Poate cel mai frumos meci de anul acesta, Napoli vs Lazio, terminat 4-3, după ce lazialii au avut 2-0, conducând de două ori pe tabelă. Din minutul 60 a început asaltul napoletan, cu goleadorul Cavani în frunte, care a reuşit patru goluri de povestit nepoţilor seara înainte de culcare. Mai întâi Dosenna a redus din diferenţă în ’60, iar două minute mai târziu, vulpoiul Cavani a adus egalarea. Nebunia a continuat, iar la 6 minute de la reluare, Aronica şi-a introdus mingea în propria poartă ducând scorul la 2-3 pentru oaspeţi. Finalul meciului a fost extrem de incandescent. Din minutul 80 de când Biava de la oaspeţi a văzut roşu, ceva s-a rupt în angrenajul echipei. Mai întâi a venit penalty-ul din ’82 când acelaşi Cavani a adus egalarea pentru a doua oară în acel meci, iar cu două minute înainte de final a lovit decisiv pentru un 4-3.

***

Social Share Counters

4 Comments.[ Leave a comment ]

 1. Intr-adevar un uichend de poveste. Unii zic ca ar fi cel ma tare uichend din istoria recenta a fotbalului european (citat din anglofil.ro) :)
  2 mici adnotari as avea: Van der Saar nu a jucat (nici pe banca nu a fost) portarul lui United fiind Kuszczak. Si Cavani a marcat de 3 ori (Dosena a deschis scorul asa cum ai si scris :) )

 2. Am corectat, nu stiu ce a fost in mintea mea. Se pare ca m-am obisnuit prea mult cu Van der Saar intre buturi si l-am bagat si acum. Stiam clar ca nu a fost, dar nu stiu de ce l-am mentionat.

 3. La articolul de la licitatie nu am putut posta comentariu, im dadea error. Am urmarit si eu licitatia, s-au dat intr-adevar doar trei pachete, dar au fost achizitionate de trei televiziuni:
  – pachetul 1 – Digi Sport
  – pachetul 2 – Romtelecom (cu Dolce Sport)
  – pachetul 8 – Antena 1
  Antena 1 si RDS&RCS nu mai formeaza un consortiu, dimpotriva sunt la cutite acum. :)

 4. Nu stiu, comentariile sunt deschise la articolul acela.

  Oricum, eu ii ziceam consortiu la RDS şi RCS, fara Antena 1. Nu am stiut ca au ajuns la cutite cele doua, mersi de info :)

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>