HomeFotbal european › Mourinho a omorat fotbalul pe Bernabeu

Mourinho a omorat fotbalul pe Bernabeu

Îmi place de Mourinho, să fiu sincer. E un profesionist desâvârşit care se gândeşte numai la victorie, o victorie pe care ar fi în stare să o obţină prin orice mijloace. Îmi place când echipa lui joacă fotbal nu practică lupte libere pe teren. Ce am văzut în cele două manşe din Champions League dintre Real şi Barca nu face deloc cinste fotbalului.

În ambele meciuri am văzut o echipă a Barcelonei care juca cu o dezinvoltură cu care ne-a obişnuit de fiecare dată, un joc calm, creativ şi spectaculos, pe când Realul a avut de fiecare dată acelaşi joc crispat, urât şi plin de faulturi. Dacă ar fi să fac un top al echipelor care practică anti-jocul, Realul în era Mourinho ar fi în capul listei. Zic în era Mourinho pentru că în era bătrânului Del Bosque de exemplu la Madrid se juca poate cel mai frumos şi mai cursiv fotbal din lume. Ah, ce dor mi-e de mister Del Bosque. Acum Real Madrid s-a transformat sub bagheta magică a lui Mou într-o specialistă a celui mai frumos anti-joc pe care l-am văzut vreodată.

Aş zice că jumătate din antrenamentele lui Mourinho se bazează pe faulturi şi anti-joc, dar cine sunt eu să-mi permit să critic tactica antrenorului! Ce pot spune cu mâna pe inimă este că, Mourinho a omorât fotbalul din Madrid demult, iar zilele când pe Bernabeu se numărau golurile sunt numărate, acum se numără “panseluţele”.

Social Share Counters

4 Comments.[ Leave a comment ]

  1. Poate echipa lui Mourinho nu incanta ca si joc, dar parerea mea e ca trofeele vorbesc pentru el; multe si intr-un timp scurt.

  2. De asta imi place de el ca si antrenor, ca e un profesionist care si-a stabilit ca prioritatea nr. 1 trofeele si nu spectacolul, chiar daca asta inseamna sa foloseasca anti-jocul.

  3. nu stiu cate meciuri ai vazut cu madridul in acest sezon dar gresesti.real madrid este cea mai ofensiva antrenata de mou.esecul lui din acest sezon se datoreaza faptului ca si-a calcat pe principii.au fost meciuri cand a oferit spectacol. in fata unei echipe cu jocul de pase a catalanilor nu poti apela la aceleasi arme ce adversarul. esti victima. interesant este faptul ca mou cu 3 echipe diferite in liga campionilor niciodata nu a pierdut o partida 11 la 11.

  4. Recunosc, nu am vazut multe meciuri, dar poate ca a jucat in campionat super-ofensiv, dar in UCL nu prea a rupt gura targului. Nici cu Tottenham nu a aliniat o linie prea ofensiva, si vorba aia, Tottenham nu se compara cu Barca, deci ar fi putut sa joace ofensiv, dar nu a facut-o prea serios.

    Oricum Mourinho e recunoscut pentru stilul defensiv pe care-l adopta, dar e de apreciat faptul ca si-a fixat un obiectiv clar si vrea sa scoata maximum de la fiecare echipa pe care o antreneaza.

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>