HomeCompetitiiCampionatul Mondial › Mizez pe Spania anul asta

Mizez pe Spania anul asta

Cred că numai eu, Mircea Sandu şi Gică Popescu credem că Spania poate triumfa la CM 2010. Bine, pe conaţionalii lor nu i-am pus la socoteală, m-am gândit că ar fi prea evident ca spaniolii să nu creadă în naţionala lor. Merg pe mâna spaniolilor anul acesta pentru că acolo sunt câţiva jucători care pot oricând şi la orice oră să decidă un meci, jucători de superclasă cum ar fi Xavi, Fabregas, Iniesta, Torres, Villa sau Puyol. Poarta le va fi apărată de doi dintre cei mai titraţi portari din lume, Valdes şi Casillas, hai şi al treilea, Reina, care e şi el un portar de calitate. Aşa că, ce alt motiv mai vreţi să nu mizaţi pe Spania?

Şi, să nu mai punem la socoteală că Spania e o echipă cu adevărat unită, lotul actual joacă de câţiva ani buni împreună şi au ajuns să îşi anticipeze unul altuia mişcările, ştie fiecare cum gândeşte celălalt. În afară de câteva mici schimbări, lotul e cam tot acelaşi de fiecare dată, un lot bine închegat.

Ce m-a dezamăgit când am văzut lotul este lipsa lui Raul Gonzales – goleadorul Spaniei. Nu ai cum să-l ţi pe acest recordmen de goluri pe bară, indiferent câţi ani are. Atâta timp cât încă mai poate alerga, nu trebuie să lipsească din lot orice ar fi, pentru că e genul de fotbalist care poate fi decisiv.

Poftim, întreg lotul spaniol pentru Campionatul Mondial:

Portari: Iker Casillas, Jose Manuel Reina, Victor Valdes.
Fundasi: Raul Albiol, Sergio Ramos, Alvaro Arbeloa, Joan Capdevila, Gerard Pique, Carles Puyol, Carlos Marchena.
Mijlocasi: Xabi Alonso, Francesc Fabregas, Sergio Busquets, Xavi Hernandez, Andres Iniesta, Javier Martinez.
Atacanti: Juan Manuel Mata, David Silva, Jesus Navas, Fernando Torres, Pedro Rodriguez, David Villa, Fernando Llorente.

Ce jucători, frate! Cum să nu pariezi pe echipa asta? Numai pe Argentina, Germania şi Olanda le văd cam la acelaşi nivel din punct de vedere al lotului. În rest, Italia şi Franţa nu mai sunt ce au fost, iar Brazilia eu zic că va fi dezamăgirea acestui mondial. Nu ştiu de ce am impresia asta, dar Brazilia nu mai joacă acelaşi fotbal ca în vremurile bune.

De urmărit la acest mondial care va fi evoluţia Serbiei, Uruguay-ului şi Angliei, dar, fireşte, nici celelalte echipe nu sunt de neglijat. Sunt tare curios unde se vor opri englezii anul ăsta. Va fi cu adevărat o surpriză dacă vor prinde măcar o semifinala.

*Astăzi avem Africa de Sud vs Mexic (ora 16:00) şi Uruguay vs Franţa (ora 20:30), două meciuri tari care deschid balul mondialului.

Social Share Counters

2 Comments.[ Leave a comment ]

  1. Si eu tot pe Spania merg. Si sper sa nu ma dezamageasca.

  2. Deci suntem 4. Hai ca-i bine :))

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>