HomeCârcoteli sportive › Mititelu a câştigat o bătălie, dar războiul continuă

Mititelu a câştigat o bătălie, dar războiul continuă

Am râs cu toţii de el când îl vedeam ieşind public pe toate canalele extrem de virulent la adresa Federaţiei Române de Fotbal. Ne-am amuzat când îl vedeam cum transpiră pentru nedreptatea ce i s-a făcut Universităţii Craiova. Am zâmbit când îl vedeam cum apare cu câte o dovadă împotriva lui Mircea Sandu, a lui Dragomir sau întregului organism al Federaţiei. Cu toţii am zis că se zbate degeaba, că nu va putea învinge niciodată sistemul ticăloşit condus de Mircea Sandu, că nu va putea să câştige niciodată o bătălie împotriva lor. Dar, domnilor şi doamnelor, cu părere de rău v-o spun că ne-am înşelat în privinţa lui Adrian Mititelu. Bun, rău, cum e ca şi conducător de club, să nu uităm totuşi că a falimentat un club, e singurul până acum care a reuşit să câştige în instanţă un proces împotriva “caracatiţei” conduse de Mircea Sandu, pentru că, fără doar şi poate, Naşul conduce o adevărată “caracatiţă” guvernată de interese meschise şi corupţie.

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au dat câştig de cauză Craiovei, anulând decizia de dezafiliere şi chiar cerând federaţiei ca Universitatea să fie acceptată în prima ligă sau liga secundă. Dar cum Mititelu rămâne ferm pe poziţie, el vrea ca FRF să-i plătească un prejudiciu: să primească cei 39 de jucători luaţi abuziv şi un loc în liga secundă, lucru care din start nu poate fi săvârşit, dar Federaţia i-ar fi propus un alt pact: loc în liga a 2-a şi 8 milioane de euro, de care Mititelu nici nu a vrut să audă. Oricum am lua-o e un adevărat cerc vicios în acest caz, iar războiul e departe de a se fi terminat. Mititelu a câştigat o bătălie importantă învingând forul federativ acolo unde nu credea nimeni că va reuşi, în instanţă.

Adevărul e că dezafilierea Craiovei s-a făcut într-un mod abuziv, a fost o execuţie stalinistă în cel mai grosolan mod cu putinţă, în care cel mai mult au avut de suferit suporterii aceia pătimaşi, clubul acesta de tradiţie şi jucătorii tineri şi promiţători care s-au pierdut pe drum. Dacă Sandu şi Dragomir au avut şi au în continuare o problemă cu guralivul de Mititelu, să-l suspende pe el, să-l declare persoana non-grata în fotbal şi aia e, dar de ce să sufere clubul pentru impertinenţa patronului, mă întreb eu oare? De ce să fie privaţi oltenii de iubirea lor alb-albastră? Şi trebuie să recunoaştem că şi Mititelu îşi are partea lui de vină în acest caz. Dacă nu ar fi adus echipa în pragul falimentului poate că FRF nu ar fi avut motive să o şteargă de pe harta fotbalului.

Din păcate, Ştiinţa se află în continuare în prăpastie şi se întrevede acelaşi viitor incert în ceea ce o priveşte, dar procesul acesta câştigat înseamnă o gură proaspătă de aer, care le dă speranţe tuturor că fotbalul în Bănie va renaşte din propria cenuşă. Partea proastă este că fără un buget solid şi o situaţie financiară care să-ţi garanteze linişte la echipă, e greu să te menţii chiar şi în al doilea eşalon, darămite în primul, iar pentru acest lucru nu cred că Mititelu este omul potrivit dpdv financiar pentru a readuce Craiova în circuitul fotbalului românesc .

credit foto: Mediafax
Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>