HomeCompetitiiLiga lu' MiticaLiga Blitz › LIGA-BLITZ (etapa 11): Dinamo se apără de trei puncte

LIGA-BLITZ (etapa 11): Dinamo se apără de trei puncte

UNIREA Urziceni – GAZ METAN Mediaş 0-1 (0-0)

•     dincolo de dedicarea cu care joacă Unirea, strâns unită în jurul comandantului Maftei, Gazul îşi consolidează poziţia în partea ameţitoare a clasamentului, fix de pe de nimeni speratul loc patru se întorc din pribegie pe stadionul ce-i aşteaptă cu un gazon impecabil şi cu tribune mărite ca pentru cupe europene  sau nu ?

RAPID Bucureşti – ASTRA Ploieşti  3-0 (3-0)

•    stranierii lui Dinu Vamă fac legea în Giuleşti, Cassio merge ceas şi semnează încă o dublă şi asta nu-i nimic faţă de bijuteria lui Spadacio care prin golul de colecţie l-a dus într-al nouălea cer pe Şumudică emotivul îndrăgostit de tribunele vişinii, iar pe rapidişti îi ţine acolo sus pe podiumul Ligii lui Mitică

FC VASLUI – CFR Cluj 5-3 (2-0)

•    bătrânul Hizo a făcut poartă-n casa lui Sorinaccio…5-3 după un meci cu de toate…greşeli copilăreşti de portar, marca Claro, goluri de generic de la Adailton şi Emil Dică, gol după o şmecherie de curtea şcolii la primul gol al lui Burdujan, lansat după o recuperare dubioasă, în sfârşit, CFR-ul gîfîie în drum spre Munchen, iar Vasluiul renaşte sub “muşcătura”  magică a “dulăului”

FCM Tg-Mureş – FC TIMIŞOARA 2-3 (2-1)

•    Timişoara înregistrează marca revenirilor şi asta graţie din nou lui Iannis Zicu, care după sejurul de plăcere de pe Stade de France, a înţepat de două ori poarta fostului de pe Bega, Sabău care nu se simte bine nici pe Mureş. Dealtfel nou promovatele, cu excepţia “Şepcilor Roşii” trag greu la kilogram şi se înghesuie prin subsolurile clasamentului, cu dor de matineu

PANDURII Tg-Jiu – SPORTUL STUDENŢESC 1-0 (0-0)

•   doctorul Grigoraş le-a dat injecţie şi de doi lei speranţă noilor săi elevi, aceştia au reacţionat şi au învins în derby-ul subsolurilor mişcătoare, Iordache fiind eroul unui oraş ce se pregăteşte de despărţirea de favoriţi, graţie calităţii precare a gazonului de lângă Coloana Infinitului…se pregăteşte Turnu Severin sau chiar Motru.

OŢELUL Galaţi – GLORIA Bitriţa 2-1 (0-1)

•   dopaţii lui Dorinel, încep să trezească temeri printre granzi, datorita poziţiei oarecum nefireşti din capul mesei, acolo unde nimeni nu ar fi îndrăznit măcar să viseze că se vor afla după o treime din campionat. Una peste alta oţelarii de la Dunăre au fost mai rezistenţi decât supuşii Lordului şi au întors-o ca la…Galaţi. Stimă Domnule Munteanu !

Dinamo culege trei puncte de pe jos / foto: gsp.ro

DINAMO – STEAUA 2-1 (2-1)

•    meciul început violent prin fast-food-urile capitalei, a continuat prin vârful inteligent de gheată al celui mai în formă atacant român, l-am numit pe Bogdan Stancu, după care suspansul a intrat tocmai în fluierul agitat al micuţului Avram, în al cărui sân au încăput vreo două penalty-uri alb-roşii, nu şi cel al stelistului Ricardo, vizibil şi din balcoanele de la Urgenţă, în fine, Gigi a plecat la pauză şi bine a făcut, căci repriza a doua nu a fost decâto luptă oarbă şi chiar surdă pe alocuri spre meterezele bine apărate de un Dolha pe alocuri norocos. Dinamo reintră în cărţi, iar Fiara în joc de glezne.

“U” Cluj – VICTORIA Brăneşti 2-3(2-1)

•    după o primă repriză lejeră, în care elevii lui Pană parca  îşi  frecau mîinile în aşteptarea primelor, repriza secundă a adus egalarea după un penalty dubios acordat cu mare lejeritate de către un arbitru subţirel. Machado a făut un meci bun, reuşind o dublă şi o ratare imensă în chiar ultima secundă de joc, însă fără efect în clasament. Brăneştiul căştigă nesperat pe stadionul “Cetate” şi bagă Clujul în şedinţă.

FC BRAŞOV – UNIVERSITATEA Craiova 0-3 (0-1)

•    stegarii s-au domolit pe măsură ce au înaintat pe ţintarul turului,  alunecând până pe locul 14. Piţurcă în schimb începe să arate lumii că există viaţă şi după Steaua, mai ales că a pus ochii şi pe nestematul Rădoi, care este aşteptat în Bănie. Visele europene prind contul, iar Mititelu începe a se înfoia, de zici că el a inventat mersul pe joc şi trasul la poartă.

Superlativele etapei 11:

•    cel mai bun meci al etapei: Dinamo – Steaua 2-1

•    revenirea etapei: Oţelul Galaţi – Gloria Bistriţa 2-1 în zece oameni

•   echipa etapei: FC Vaslui, care administrat cinci goluri campioanei

•   trompeta etapei: Nuno Claro, cu un gol primit ca în curtea şcolii

•   golul etapei: ex aequo: Adailton (FC Vaslui) şi Emil Dică (CFR Cluj)

•    jucătorul etapei: Iannis Zicu (FC Timişoara)

•   cel mai reprobabil moment al rundei: conduita lui Maftei (Urziceni) la finalul meciului cu Gaz Metan

Text preluat de pe www.paginadesport.ro autor: Dan Olteanu

Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>