HomeCârcoteli sportive › Liga 1: cronica etapei a XXVI-a

Liga 1: cronica etapei a XXVI-a

Înainte să înceapă etapa numărul XXVII, rămăsesem dator cu analiza etapei precedente, aşa că iat-o mai jos, câteva cuvinte şi despre ea, la rece, că la cald ar fi fost luni, imediat după ultimul meci al zilei.

Etapa aceasta am avut parte de mai multe victorii: 5 victorii ale gazdelor, 3 victorii ale oaspeţilor şi 2 egaluri.

Ceahlăul 1 – 0 FC Braşov (Golubovic ’53) 

“Nemţenii” pregătiţi de Enache au învins o echipă a Braşovului cu multe probleme şi au cam scăpat de emoţiile retrogradării, pe locul 10 cu 33 puncte. “Stegarii” continuă să se afunde în partea a doua a clasamentului, iar dacă vor continua să evolueze la fel, din sezonul viitor vor trebui să se trezească sâmbătă dimineaţa de la 11.

Petrolul 1 – 1 CFR Cluj (Hamza ’38 // Ronny ’70)

Liderul ligii întâi mai face un pas greşit spre titlu şi au mai rămas doar 3 puncte faţă de locul 2. Petrolul a jucat de la egal la egal cu CFR şi încearcă din răsputeri să evite zona fierbinte a clasamentului.

Sportul Studenţesc  0 – 4 Astra Ploieşti (Fatai ’46, Oprsal ’66, Spadacio ’70, Amorim ’78)

“Gaşca nebună” îşi continuă declinul spre liga secundă, ultima înfrângere a fost categorică. Venirea lui Mircea Rednic la Astra pare să fi fost o mutare foarte bună pentru ploieşteni, echipa joacă altceva, mai bine, mai organizat şi mai ofensiv.

Pandurii Târgu Jiu 2 – 0 FCM Târgu Mureş (Lemnaru ’21, Ibeh ’59)

Trupa lui Sabău alternează meciurile bune cu alea proaste. La Târgu Jiu a fost unul din cele proaste. Îmi place cum joacă Pandurii în returul acesta, leagă frumos pasele, construiesc bine, şi cred că, după părerea mea, sunt revelaţia acestui retur. Meritul e al unui singur om: Petre Grigoraş. 

Oţelul Galaţi 1 – 2 Steaua (Didi ’34 // Tatu ’49, Mihai Costea ’67)

O imprudenţă în apărarea oaspeţilor i-a permis lui Didi să înscrie în minutul 34, iar Steaua a fost foarte aproape să plece de la Galaţi fără niciun punct. A salvat-o doi jucători care nu mai cunoscuseră gustului golului de câteva meciuri bune, Costea cel mic şi Tatu, ultimul l-a servit foarte bine pe Costea, care nu a ratat spaţiul porţii.

FC Vaslui 3 – 0 CS Mioveni (Wesley ’18, Raul Costin ’65, Wesley ’80)

Moldovenii au făcut un joc şcoală numai bună pentru pregătirea meciului din etapa 27, de pe Ghencea, decisiv în lupta pentru titlu pentru amândouă. “Lanterna roşie” Mioveni nu a ridicat deloc probleme trupei lui Inacio şi a setat deja ceasul pentru sâmbătă dimineaţa, ora 11.

Rapid Bucureşti 3 – 0 Voinţa Sibiu (Surdu ‘6, Herea ’60, Deac ’69) 

După 5-0 cu CFR, a venit un 3-0 – Rapidul merge ceas în campionat. Meci deosebit de lejer pentru giuleşteni, care au trecut la scor de neprezentare de Voinţa şi merg la Mioveni pentru a obţine a treia victorie consecutivă.

Universitatea Cluj 3 – 0 Gaz Metan (Boştină ’16, Grozav ’40, Drăghici ’89)

Claudiu Niculescu îşi continuă invincibilitatea ca antrenor al Universităţii Cluj şi a ajuns la 6 meciuri fără înfrângere (3 egaluri şi 3 victorii). Şi dacă o ţine în ritmul acesta, obiectivul cupele europene pare din ce în ce mai realizabil.

Concordia Chiajna 1 – 3 Dinamo Bucureşti (Alexe ’32, ’55, AG – Petrovici ’92) 

Dinamo îşi continuă marşul de urmărire a liderului, iar victoria în faţa Concordiei îi apropie la trei puncte şi aşteaptă orice pas greşit făcut de CFR Cluj în etapele rămase. 

Programul etapei a XXVII-a 

Vineri, 20 aprilie 2012

ASTRA Ploieşti – Oţelul Galaţi (ora 18:00, DigiSport1)
Steaua – FC Vaslui (ora 20:20, Antena 1)

Sâmbătă, 21 aprilie 2012

CS Mioveni – Rapid (ora 18:00, Digisport 1)

Duminică, 22 aprilie 2012

Voinţa Sibiu – Petrolul (ora 17:00, Digisport 1)
CFR Cluj – Concordia Chiajna (ora 19:00, Digisport 1)
Dinamo – Ceahlăul (ora 21:30, Digisport 1)

Luni, 23 aprilie 2012

Târgu Mureş – Sportul (ora 19:00, Digisport 1)
Gaz Metan – Pandurii (ora 19:00, Dolce Sport)
FC Braşov – U Cluj (ora 21:30, Digisport 1)

Social Share Counters

2 Comments.[ Leave a comment ]

  1. Sper ca rezultatele din etapa 26 sa se repete si in etapa 27. Derby-ul Steaua-Vaslui merita urmarit. Va fi meciul care va ingropa una din cele 2 echipe.

  2. Numai să ne lasă să-l urmărim, că am citit că sunt ceva probleme/discuţii/socoteli între RDS şi Antena Group. Greu de crezut că se vor repeta, dar e interesant de urmărit câte echipe vor repeta victoriile din etapa trecută.

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>