HomeCârcoteli sportivePamfleturi sportive › Legumele şi fructele interzise pe stadioane?

Legumele şi fructele interzise pe stadioane?

Stau şi mă întreb oare de ce legumele şi fructele nu sunt interzise pe stadioane, iar brichetele, monezile, peturile şi pungile de sămânţă, în general lucrurile care cântăresc câteva grame, da. Pentru că eu nu cred că o banală brichetă doare mai rău ca un măr ionatan din import, sau o monedă de 50 de bani lasă urme mai serioase ca un pepene de Dăbuleni bine ţintit. Dacă tot avem obiceiul să aruncăm cu tot ce ne vine la mână în omul ăla care fluieră împotriva echipei gazdă, sau într-un jucător al echipei adverse care ne chinuie cu talentul, măcar să aruncăm cu ceva greu în el, să simtă, că altfel zice că-l jignim cu brichete şi monezi. “Ce, voi cu din astea mă luaţi, numai atâta puteţi”, zice în sinea lui fluieraşul cel viteaz. În plus un pepene de Dăbuleni are mai multe şanse să-şi atingă ţinta, din 23 de capete pe unul tot îl atinge, iar dacă ne luăm după dimensiuni, un fruct sau o legumă tot are şanse mai mari şanse să cadă acolo unde trebuie decât o brichetă, monedă sau un pet. Şi la ce minte au românaşii noştri, nu trebuie să le zici de două ori şi acţionează.

Unii ar zice: “Da, bine mă, deştept eşti tu, dar cum vrei să introduci fructe şi legume în stadion, e împotriva regulamentului?” Cine zice? Îmi interzice cineva să mănânc sănătos pe stadion? Dacă eu de exemplu sunt la cură de slăbire şi vreau să vin cu vreo 2-3 ionatane pe stadion, că aşa mi-a prescris medicul, să mănânc trei mere pe zi, care-i problema?  Bine, mai greu e să introduci cartofii, roşiile, castraveţii sau pepenii în stadion, că n-ai ce motiv să dai la poartă, da’ fructele, cu fructe de ce n-ai putea intra în stadion? Hai să fim serioşi, “cine ar fi atâta de prost să arunce cu mere în teren”, îi răspunzi steward-ului de la poartă care nu te lasă să intri, da’ la care tu, în sinea ta, “ce o să mă mai distrez astăzi când o să-l iau în cap pe arbitru”. Nici în faţa Marii Adunări Naţionale nu trebuie să recunoşti că tu ai fost ăla care a aruncat: “Io, cum să arunc io, mă credeţi prost? Cât de tembel să fi să arunci cu un măr după arbitru. Mă confundaţi”.

Să vedem, cât o să treacă până vom avea cazul mărul, pruna, mandarina, cartoful sau porodica în fotbalul românesc?

Vasile MANU

Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>