HomeCârcoteli sportive › Kilograme de talent sau fotbaliști pierduți în spațiu

Kilograme de talent sau fotbaliști pierduți în spațiu

În 11 ani, c-am vrut sau nu, am tot auzit detalii nesemnificative din viața eroilor de pe gazon. Asta înțeleg canalele de știri că vrem, asta primim. Ne doare-n cot de berea băută-n barul comunal de alde Doru, Adrian, Găbiță, celălalt Adrian și așa mai departe, dar asta se repetă de trei ori într-un singur calup de știri – la secțiunea crime și violuri, sport și meteo.

Mă uit la meciuri de fotbal de ceva vreme și-mi vine, sincer, să plâng tot mai des. Dacă-i soare, ritmul partidei va scădea pentru ați lăsa impresia unui antrenament ordinar cu public, uneori doar cu niște curioși prin balcoane. Dacă plouă, jucătorii răsuflă ușurați în timp ce arbitrul  stă cu umbrela-n mijlocul gazonului, trântind mingea-n baltă și dând, chipurile îngrijorat, din cap. E o minune cum în Anglia se fac stadioanele în pantă pentru o mai bună scurgere a apei. Iar dacă-s condiții prielnice unui meci jucătorii joacă, evident, foarte bine. Joacă pe dracu, că jumate-s mahmuri.

Vai, nu va juca Eric de Oliveira Pereira. O fi el bun, nu zic nu, dar sunt convins că a fost mult mai ușor fără un om capricios și lipsit de orice tentativă de profesionalism în lot. Ești bun la fotbal când îți dorești asta cu adevărat, iar el nu pare prea decis. Înțeleg, are ceva copil născut recent, dar să pleci de la echipă că ți-a cășunat ție brusc că vrei să-ți crești copilul… Beckham a luat o gheată în cap de la Ferguson pentru mult mai puțin. Și era Beckham.

Sunt eu obtuz și nu văd că-s și ei oameni. Uite, și Terry a făcut o droaie de bubue, din care răsare relația mai neortodoxă cu soția lui nea Bridge. L-au prins mort de beat de atâtea ori, dar pe teren tot el era căpitanul lui Chelsea. De ce? Dacă n-ai deja răspunsul, n-ai văzut asta:

Sau asta:

Nu doar românii dau cu bâta-n baltă. Îl avem pe Bellamy care te bate cu crosa de golf, e Materazzi care n-are nevoie de descrieri, Balotelli care i-a enervat pe Mourinho, Mancini și Prandelli în mod constant. Dar noi suntem mai buni, îl avem pe Mutu să le egaleze defectele celor trei menționați anterior. Prins mirosind prafuri prin Londra, găsit dopat la Fiorentina, dat afară de la națională de toți antrenorii posibili și imposibili. De unii chiar de două ori.

Nu le plâng de milă, lua-i-ar dracu să-i ia, c-au avut talent și l-au băut.

Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>