HomeCârcoteli sportive › Imaginea unei calificări îndelung aşteptată!

Imaginea unei calificări îndelung aşteptată!

Naţionala României a avut vineri seară, la Talinn, în partida cu reprezentativa Estoniei, un joc economicos, simplu, fără prea mare presiune la poarta echipei care se află peste noi în clasamentul FIFA. Noi pe 57, ei pe 55.

“Tricolorii” au câştigat prima partidă din preliminariile Mondialului din 2014, ca va fi găzduit de Brazilia, scor 2-0, graţie golurilor reuşite de duo-ul Marica-Torje, în jurul cărora ar trebui să se construiască o nouă generaţie care să nu ne mai dea emoţii, deşi evoluţia din prima repriză a fost una ştearsă şi lipsită de acţiune  la poarta gazdelor. Paradoxal, Marica nu prinde prea multe minute în tricoul lui Schalke, dar evoluţia sa la naţională este una bună, activ pe teren, în formă, cu poftă de joc, lucru care parcă nu îţi dă impresia că ar avea mai multe minute jucate pe banca de rezerve decât pe iarbă.

Despre Torje. Am zis în repetate rânduri că este jucătorul care nu trebuie să lipsească din primul unsprezece, e genul de fotbalist care poate decide un meci, o calificare. Este pistonul de care are nevoie motorul naţionalei să funcţioneze, cheia care deschide poarta spre o calificare îndelung aşteptată de o întreagă naţiune obişnuită cu performanţa fotbalistică încă de pe vremea acelei generaţii pe care o tot invocăm ca şi termen de comparaţie.

foto: gsp.ro

Desigur, putem spune multe după acest meci, putem spune că la pretenţiile noastre ar fi trebuit să facem scor cu Estonia, cam ce au făcut ungurii  cu Andorra, o adevărată lecţie de fotbal (5-0). Ceea ce contează însă este că am izbutit o victorie de moral. În aceste vremuri destul de tulburi în care avem o naţională aflată în construcţie de câţiva ani şi un campionat deasupra căruia plutesc nori de incertitudine, o victorie, chiar şi cu un adversar mediocru, e vitală pentru încrederea în sine a generaţiei lui Panti, Măţel, Chiricheş, Tănase, Grozav, Pintilii, Găman şi ultimul, dar nu cel din urmă, Torje.

O victorie marţi cu Andorra ne-ar garanta moralul bun de care avem nevoie înaintea partidelor cu “greii” grupei D, Olanda, Turcia sau Ungaria. Altfel se va vedea calificarea cu 6 puncte.

Bravo, băieţi! Bateţi şi Andorra şi calificaţi-ne, că ne-am săturat să ne uităm la televizor cum joacă alţii.

Social Share Counters

1 Comments.[ Leave a comment ]

  1. Dacă am avea asigurate aceste 6 puncte, parcursul în grupă va fi altfel.

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>